Dotekomanie.cz

Honor Play 30 oficiálně, asi se bude jednat o nejlevnější 5G mobil

honor 30 play 1409x812x

Honor Play 30; Zdroj: Honor

Honor uvedl na evropský a český trh cenově dostupný model X8, který spadá do kategorie mobilů s podporou sítí páté generace. V tuto chvíli ale také představil novinku Honor Play 30, která také nabízí podporu 5G, ale samotná cena bude ještě nižší, aspoň soudě dle specifikací.

Honor X8 přichází do Česka [aktualizováno]

Honor Play 30

Zatím nemáme informace o konečné ceně modelu Honor Play 30. Budeme si také muset počkat i na informace kolem dostupnosti v Evropě. Samotné specifikace jsou sice hodně nízké, ale odhadujeme, že se bude jednat o jeden z nejlevnějších mobilů s 5G.

Honor Play 30; Zdroj Honor

O výkon se zde stará Snapdragon 480+ a mnozí asi usoudí, že takový mobil nestojí za řeč, ale právě tento procesor nabízí dostatek výkonu pro běžnou práci a rozhodně se hodí do tohoto mobilu. K dispozici má až 8 GB operační paměti a pro data poslouží 128GB úložiště. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 5000 mAh.

Kde se ale hodně šetřilo, je například kamerová výbava. Na zadní straně je jen jeden 13MPx foťák. Přední strana nabízí 5MPx senzor. Další úspory jde vidět u displeje, kde byla použita LCD technologie a rozlišení je jen HD+. Honor chce asi nabídnout skutečně nízkou cenu a i proto asi nepoužil ani čtečku otisků prstů. Čínská verze dokonce nedisponuje ani NFC technologií, ale to je běžné. Nyní si tedy musíme počkat na cenu a také název, pod kterým se bude novinka prodávat v Evropě.

Specifikace

Zdroje: gsmarena.com, hihonor.com

Exit mobile version