Dotekomanie.cz

Google Pixel 6a oficiálně, výkon stejný jako u top modelu

Screenshot 16 1320x736x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nějakou dobu se spekulovalo o nadcházejícím cenově dostupném mobilu od Googlu a dnes jsme se konečně dočkali představení Google Pixel 6a. Dá se říci, že se potvrdily všechny zvěsti, i ty kolem specifikací.

Google Pixel 6a

Google nevymýšlel nic nového, ani nešel zpět. Jednoduše použil design top modelů Pixel 6 a Pixel 6 Pro s typickým zadním foto modulem. Dokonce použil i ten samý procesor, tedy Google Tensor. Dá se tedy říci, že tento mobil střední třídy nabízí stejný výkon jako top modely za vyšší částky.

Zdroj: Google

Kde ale ustoupil, je samotná fotografická výbava. Zde jednoduše použil starší senzory z dřívějších let. Hlavní foťák tedy nabízí 12,2MPx rozlišení. Sekunduje mu ultra širokoúhlý snímač s 12 MPx. Přední strana je vybavena 8MPx kamerkou. Co se týče displeje, je zde poměrně základní AMOLED panel s 60Hz frekvencí a s rozlišením Full HD+.

Mobilu například nechybí stereo reproduktory, WiFi 6E a samotná čtečka otisků prstů je umístěna v displeji. Nižší cena se ale odrazila na absenci odolnosti vůči vodě a prachu. Pro takové vlastnosti byste museli zamířit k top modelům. Google se u této novinky chlubí bezpečnostními prvky, které jsou podpořeny čipem Titan M2. Také se zde nabízí 5 let bezpečnostních aktualizací.

Zdroj: Google

Cena této novinky je nastavena na 449 dolarů, což je v přepočtu přibližně 10 800 Kč. Evropská cena by se mohla pohybovat kolem čtrnácti tisíc korun. Předobjednávky začnou až 21. července. Bohužel dostupnost nebude oficiálně v České republice.

Zdroj: Google

Specifikace

Zdroj: Tisková konference

Exit mobile version