Dotekomanie.cz

Aplikace Google Překladač dostává nové widgety na Androidu

google prekladac 3648x2052x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google se stará o svůj překladač velmi dobře, aspoň co se týče služby jako takové. Samotná aplikace pro Android ale byla tak trochu stranou, což se naštěstí změnilo v poslední době. Aplikace dostala velmi zajímavou a zřejmě užitečnou grafickou proměnu. Google ale také sliboval nové widgety a konečně jsme se dočkali.

Google Překladač se naučil užitečný trik

Konečně užitečné widgety?

V tuto chvíli se začínají objevovat nové widgety u uživatelů, ale dle dostupných informací, dochází k postupnému šíření. Naštěstí na redakčním zařízení je již máme k dispozici. Jsou sice jen dva, ale díky nastavení velikosti se nabízí několik variant, zejména v případě widgetu pro přímý překlad.

První je k dispozici v několika velikostech, přičemž se mění funkcionalita, respektive nabízené možnosti. Jde ale spíše o zkratky, skrze které se dostanete k funkcím přímo v aplikaci. V nejmenší velikosti se nabízí jednoduchá zkratka pro přímé zadávání textu pro překlad. Pokud si ale necháte větší podobu, můžete se rychleji dostat k překladu pomocí hlasu. Zvolené jazyky vychází z posledního nastavení v aplikaci.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Druhý widget obsahuje rychlý přístup k historii nebo k uloženým překladům. Největší grafickou výhodou je fakt, že jejich barvy jsou určeny na základě systémového nastavení. Google zde využívá Material You, což koresponduje s novějšími verzemi systému Android. Pokud je ještě nemáte k dispozici, budete si muset počkat. Ani nejnovější verze aplikace automaticky neznamená, že je budete mít ve svém smartphonu.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com

Exit mobile version