Dotekomanie.cz

Xiaomi Civi 1S láká na rychlý displej, nabíjení a stereo reproduktory

civi 1365x760x

Xiaomi Civi 1S; Zdroj: Xiaomi

Xiaomi má rozsáhlé portfolio mobilů, zejména když připočteme subznačky jako Redmi a Black Shark. I tak jsme se dočkali novinky Xiaomi Civi 1S, která je sice určena pro čínský trh, ale dá se předpokládat, že se objeví i pod jiným označením na globálním, případně evropském trhu.

Slušná střední třída

Jak už bývá zvykem u Xiaomi, i zde se nabízí poměrně slušná výbava za rozumnou cenu. Xiaomi Civi 1S přijde v základní verzi na 2 299 juanů, což je v přepočtu přibližně 8 000 Kč. Evropská cena by se mohla pohybovat kolem deseti tisíc korun. Už na první pohled jde ale vidět, že se Xiaomi snažilo rámečky kolem displeje srovnat a nabídnout symetričtější podobu.

Xiaomi Civi 1S; Zdroj: Xiaomi

O výkon se zde stará novinka Snapdragon 7778G+, která má k dispozici až 12 GB operační paměti. V případě úložiště se nabízí dvě verze, 128 a 256 GB, ale chybí zde slot na paměťovou kartu. Displej je zakřivený a jedná se o OLED panel s Full HD+ rozlišením s frekvencí 120 Hz. Fotografická výbava je zde více méně standardní. Nabízí se trojice foťáků 64+8+2 MPx bez optické stabilizace obrazu. Přední strana je vybavena 32MPx snímačem.

Čtečka otisků prstů je v displeji a mezi bonusovými vlastnostmi se nabízí stereo reproduktory. Energii zajišťuje baterie o kapacitě 4500 mAh a je podporována 55W technologie nabíjení. Pokud by si tato novinka zachovala cenu pod deset tisíc korun i na evropském trhu, mohlo by se jednat o zajímavou konkurenci pro jiné výrobce.

Specifikace Xiaomi Civi 1S

Zdroje: fonearena.com, weibo.com

Exit mobile version