Nové české studio Kikiriki Games chystá střílečku pro nevidomé To the Dragon Cave

Nové české studio Kikiriki Games chystá střílečku pro nevidomé To the Dragon Cave
2022-04-16T09:40:55+02:00
• 16. 4. 2022

Fotka od Pexels z Pixabay

1

Ve hře To the Dragon Cave je vše vyjádřeno pouze prostorovým audiem a zvukovými efekty. Díky tomu si ji mohou zahrát i nevidomí hráči. Nevidomí často v chytrých telefonech nenajdou aplikace určené pro zábavu, protože herní studia přístupnost pro ně opomíjejí.

To the Dragon Cave

Zdroj: To the Dragon Cave

Pro vidoucí i pro nevidomé

Bezbariérové české herní studio Kikiriki Games proto představuje klasický herní žánr FPS, který je zpracován tak, aby se hráč musel orientovat jen sluchem. Hra není určená ale pouze pro nevidomé.

„Díky grafickému rozhraní si hru To the Dragon Cave mohou zahrát i vidící hráči a třeba si tak i vyzkoušet, jaké to je, když se člověk nemůže spolehnout na zrak.“ vysvětluje nevidomá spoluautorka hry Jana Kuklová.

To the Dragon Cave

Zdroj: To the Dragon Cave

Bezbariérovost má ale v případě Kikiriki Games ještě větší přesah. Miloš a Jana Kuklovi usilují o to, aby se na vývoji herních titulů z dílny Kikiriki Games podíleli také lidé se zrakovým handicapem.

„Nelíbilo se mi, že zatímco mně jako vidícímu hráči se nabízí nepřeberné množství video her, nevidomí lidé jsou v naprosto odlišné situaci. Herních titulů, které by si mohli zahrát, je na trhu žalostný nedostatek. Proto jsme se společně s mojí nevidomou manželkou rozhodli založit Kikiriki Games. Naším přáním je, aby i lidé se zrakovým handicapem měli možnost se odreagovat a pobavit u mobilních her,“ popisuje svoji motivaci zakladatel bezbariérového herního studia Miloš Kukla.

Hru spoluvytvářeli i nevidomí

Na hře To the Dragon Cave pracovali i další nevidomí lidé jako překladatelé do cizích jazyků nebo nevidomý zvukař. Zato získali ocenění od Vodafone, která bezbariérové herní studio vybrala mezi pět podpořených projektů 9. ročníku Laboratoř Nadace Vodafone.

To the Dragon Cave

Zdroj: To the Dragon Cave

Na přelomu dubna a května vyjde hra v češtině, angličtině a němčině. Španělskou a polskou mutaci potom Kikiriki Games zpřístupní v nadcházejících týdnech. Mobilní audio střílečka To the Dragon Cave bude dostupná jak pro iPhony, tak také pro mobilní telefony s Androidem.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 16. 4. 2022, 10:39

Proč si vybrali jméno arašíd?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat