Dotekomanie.cz

Google Mapy dostávají novinky nejen u navigace

Google Mapy dark 5731x3217x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google Mapy dostávají postupně vylepšení. Nedávno jsme vás informovali, že například i v Česku se objevují přesnější mapy, kde jdou vidět i chodníky. Dnes zde máme další várku novinek, kterou nejvíce ocení řidiči, hlavně při cestě na dovolenou. Jen je tu zatím jeden menší háček, aspoň u jedné funkce.

Google vylepšuje Mapy o přesnější informace [aktualizováno]

Lepší plánování a navigování

Google si již nějakou dobu pohrával s novinkou, která vám při plánování cesty ukáže poplatky, tedy mýtné. Ne v každé zemi jsou k dispozici dálniční známky a je nutné platit za jednotlivé cesty. Právě na to myslí v Googlu a samotné zobrazení všech možných tras nově bude ukazovat i cenu za trasu.

Zdroj: Google

Budete si tak moci vybrat nezpoplatněnou cestu, případně tu levnější. Na mapě uvidíte rovnou dobu, po kterou pojedete po trase a navíc i samotnou cenu. Bohužel tato novinka bude dostupná jen pro USA, Indii, Japonsko a Indonésii. Google ale dodává, že další země jsou v plánu. Bohužel není jasné, kdy se novinka objeví v Evropě. Rozhodně při cestě ke středozemnímu moři se bude hodit.

Další novinka se týká samotné navigace. Nově uvidíte v mapových podkladech semafory a také značky Stop. Funkce míří do aplikací pro Android i iOS, přičemž se objeví v Android Auto i Apple Car. Poslední novinky se týkají verze pro iOS, kde se nově nabízí vylepšený widget, navigování z hodinek a také vyhledávání tras přes Siri a Spotlight.

Zdroj: Google

Zdroje: blog.google, techcrunch.com

Exit mobile version