Google Little Signals je zajímavý koncept notifikací

Google Little Signals je zajímavý koncept notifikací
2022-04-16T19:30:55+02:00
• 16. 4. 2022

Zdroj: Google

V současném světě mobilních technologií, služeb a nejrůznějších chytrých produktů můžeme být zaplavení notifikacemi, které zpravidla upozorňují uživatele zvukem nebo nějakým vizuálním způsobem. Někteří uživatelé si ale začínají řídit tok těchto informací například tím, že je vypínají zcela nebo na určitou dobu. Ostatně mobilní telefony již disponují funkcemi, které napomáhají spravovat všechny notifikace. Google si ale pohrává s trochu jiným konceptem, který vypadá minimálně zajímavě. Nazval ho Google Little Signals.

Google Little Signals

V rámci Googlu a jeho divize Seed Studio ve spolupráci s Map Project Office vytvořili designovou studii, která se zaměřuje na začlenění upozornění na notifikace v trochu jiném duchu. Jedná se o malá zařízení, která mají upozornit uživatele na notifikace nejrůznějšími způsoby, přičemž se mají včlenit například do domácnosti.

Na videu níže je vidět několik z nich a jak pracují. Asi nejzajímavější je přístroj, který produkuje vítr. Ten se například umístí vedle květiny a samotných zafoukáním do listů upozorní na nějakou událost. Pak je zde přístroj, který má za úkol klepat třeba na poličku, nebo na nějaký objekt. Další produkuje zvuk a jiný jen pohybuje válci.

Nejde o hotové produkty a u některých jsou spíše otázky, jak fungují, nebo co vlastně nabízí. Například tlačítko dokáže pohybovat horní částí nahoru a dolů, přičemž jde stisknout a také otočit s ním. Vše bude mít asi na sobě navázanou nějakou činnost. Asi nejmenší upozornění vydá přístroj, který produkuje stín.

Jde rozhodně o zajímavý přístup, jak upozornit na notifikace. Hned nás ale napadá, že tyto produkty mohou být i celkem děsivé, zejména v noci, když se z ničeho nic začne hýbat rostlina, někdo vám zaklepe na poličku a podobně. Je ale otázkou, jestli se tyto produkty dostanou do prodeje, nebo se jen stanou součástí jiných budoucích zařízení v rámci série Google Nest.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat