Galaxy Watch4 konečně dostávají Google Asistenta aktualizováno

Galaxy Watch4 konečně dostávají Google Asistenta [aktualizováno]
2022-05-24T09:30:03+02:00
• 24. 5. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

5

Aktualizováno 24. 5. 9:30

Původně jsme si mysleli, že přidání asistenta je svázané jen a aktualizací systému hodinek, ale jak naši čtenáři na Twitteru (@wesp_cz a @dr00ster) informovali, je potřeba ještě provést aktualizaci aplikace Asistent skrze Obchod Play na hodinkách. Následně po aktualizace je automaticky nastaven jako výchozí.

Screenshot 20220524 092826 vending 450x450x Screenshot 20220524 093108 permissioncontroller 450x450x Screenshot 20220524 093115 settings 450x450x Screenshot 20220524 093120 permissioncontroller 450x450x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 24. 5. 6:30

Hodinky od Samsungu se systémem Wear OS měly k dispozici jako asistenta jen Bixby, naštěstí se to nyní mění a konečně se objevuje Google Asistent. Bohužel z nějakého důvodu dochází k zpřístupnění jen na vybraných trzích. Nevíme, proč došlo k tomuto rozhodnutí, ale jen uživatelé žijící v zemích jako Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Irsko, Japonsko, Tchaj-wan, Korea, Spojené království a USA si budou moci na hodinkách nastavit Google Asistenta. Čeští uživatelé mají k dispozici maximálně Bixby.

Původní článek 21. 4.

Společnosti Google a Samsung začaly minulý rok spolupracovat na vývoji systému Wear OS, což vedlo k ukončení Tizen OS, který používal Samsung po dlouhou dobu. Ačkoliv Wear OS 3 byl oznámen již v roce 2021, tak právě jen hodinky od Samsungu nabízí tuto verzi. Zřejmě se jednalo o součást dohody. Samsung si ale systém upravil k obrazu svému a dokonce k hodinkám má vlastní aplikaci pro mobilní telefon. Nepoužívá se ta od Googlu. Také na hodinkách je dostupný jen asistent Bixby od Samsungu, přičemž bylo přislíbeno, že Google Asistent bude dostupný. Jen se nevědělo, kdy se konečně uživatelé dočkají. Zřejmě nadešel kýžený čas.

Galaxy Watch4 a Google Asistent

Samsung nedávno vydal aktualizaci pro své hodinky, která se zaměřuje na stabilitu, optimalizaci a vylepšení Samsung Health. Stále tak nedošlo na integraci Google Asistenta, byť je služba slibovaná již od minulého roku. Bohužel nikdy nebylo stanoveno pevné datum, jen že se uživatelé mají dočkat někdy v tomto roce.

Google Asistent sice ještě není v češtině, ale pro mnohé uživatele asi bude lepší volbou než Bixby. Hlavně tady jde například o možnost ovládání chytré domácnosti napojené například na Google Home. Americký operátor Verizon zveřejnil na svých stránkách informace o nové aktualizaci, přičemž zmínil dostupnost Google Asistenta a k tomu také poskytl návod na změnu.

google assistant 430x231x

Zdroj: Verizon

Jak se ale vzápětí ukázalo, Verizon trochu předběhl a následně dementoval informaci o dostupnosti alternativního asistenta. Ve vyjádření pro některé média ani neuvedl nějaké bližší informace. Následně došlo na úpravu stránky informující o aktualizaci hodinek, odkud zmizela jakákoliv zmínka o Google Asistentovi.

Můžeme jen odhadovat, že se novinky dočkáme ještě před vývojářskou konferencí Google I/O, která odstartuje zanedlouho.

Zdroje: droid-life.com, androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Asistent dokáže fungovat na Galaxy Watch4 i v češtině!!!, ale pouze když je vypnuté bluetooth připojení. Hodinky musí být připojeny k WiFi. V hodinkách mám také aktivovánu Gboard dle návodu na samsungroom.cz. Je to paráda!!!!

Hakus von Tyros

29. 5. 2022, 16:40

Jo, jo. Asistent Google od 28.5.

Martina Špitálská

24. 5. 2022, 21:06

Mám EU verzi a vůbec mi to assistanta v hodinkách nenajde. Nevím, co s tím. Kdybyste mi prosím poradili, byla bych ráda, děkuji.

Josef Zvolanek

24. 5. 2022, 7:36

Mohu potvrdit,dnes jsem Google asistenta nainstaloval!????

Jiří Brabenec

22. 4. 2022, 0:35

Vaculíku, Vaculíku. Nerad se pouštím do diskusí a nesedí mi to ani teď. Hodinky mám fungl na ruce, ale proti originálu stojí za h…. Ovládal jsem s nima hovory, zprávy, počasí atd. Google k… by se měla učit a to hodně rychle, je to moloch který se přerůstá a nemusím být (vizionář typu Jops, zkurvil svět o padesát let, ale nahrabal si a o tom to je. Ať si to v té zemi užívá a potomci zkončí ve škarpě) mohli jsme být úplně jinde ve vývoji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat