Dotekomanie.cz

Aplikace Google Kontakty dostává novější podobu [aktualizováno]

google Telefon 5117x2881x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 6. 4.

Nová podoba aplikace Google Kontakty zřejmě kompletně prošla beta testováním a nyní se začíná šířit mezi uživateli. Nová záložka v sobě obsahuje veškeré podstatné nástroje, které se mohou hodit při správě kontaktů. Zejména je na dosah funkce pro hledání duplicitních záznamů nebo také možnost exportování.

Zdroj: Jiří Bartál

Původní článek 17. 3.

Google nabízí poměrně hodně aplikací pro Android, ale nemůžeme říci, že jsou všechny ve stejném designu a že nabízí podobné prostředí. Již nějakou dobu jde vidět, jak se vývojáři snaží sjednotit například umístění menu s nastavením a dalšími možnostmi. V poslední době začalo mizet boční menu, přičemž bylo přesunuto pod profilovou fotku, případně jsme se ještě dočkali tabů. Google Kontakty dostává rovnou mix obou možností.

Google Kontakty

Očekávali jsme, že se i Google Kontakty zbaví bočního menu, ale zřejmě ještě nenastal čas. Místo toho Google zavádí poměrně zvláštní změnu, v rámci které menu zůstává, ale dochází na přesunutí jedné části na nové umístění v aplikaci. Jak můžete vidět na snímcích níže, tak hlavní obrazovka aplikace dostala spodní taby.

První obsahuje seznam všech kontaktů, ale druhý je určen pro opravy a nastavení aplikace, respektive správu. K dispozici jsou zde funkce pro opravu a sloučení jednotlivých záznamů, importování, exportování, koš a nastavení. K dispozici je i nastavení pro nouzové kontakty. Skoro by se dalo říci, že v tuto chvíli již není potřeba mít boční menu, ale to ještě zůstává.

Zdroj: AndroidPolice (se souhlasem)

V bočním menu se nachází štítky, tedy skupiny. Také je zde možnost volby, z jakého účtu se mají zobrazovat záznamy, případně lze nastavit zobrazování ze všech účtů. Nová verze se šíří bez nutnosti aktualizace aplikace. Google novinku aktivuje skrze příkaz ze svých serverů.

Zdroj: ceskatelevize.cz

Exit mobile version