Dotekomanie.cz

Umapa je mapa pro ukrajinskou komunitu

umapa 1364x776x

Zdroj: Umapa

Válka na Ukrajině vyhnala mnoho lidí do okolních zemí, aby si zachránili život před ruskou agresí. V České republice se již nyní nachází velké množství lidí, kteří hledají azyl a bezpečí před válkou. Nemají to ale jednoduché, jelikož se nachází v cizím prostředí bez znalosti České republiky. Naštěstí česká komunita nezahálela a vytvořila za pouhé dva týdny nástroj, který může napomoci s vyhledáváním informací a orientací. Projekt se jmenuje Umapa.

Umapa

Za projektem Umapa stojí Česko.Digital a start-up Mapotic. Jedná se o komunitní mapu s potřebnými informacemi roztříděnými do kategorie podle zájmu. Nabízí se například seznam nejbližších lékařů, institucí, vzdělávání, psychologické pomoci, právních služeb, překladatelů, potravin a dalších.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vše se nabízí jednak ve výpisu podle kategorie, ale součástí je také mapa, kde můžete vidět jednotlivé body zájmu. Aplikace je velmi jednoduchá a je k dispozici pro Android a iOS. K dispozici je také webová stránka umapa.eu. Jde o neziskový projekt a je založen na pomoci samotné komunity. Pokud máte co nabídnout, můžete přidat bod zájmu sami. Stačí postupovat podle návodu:

Pro více informací můžete navštívit stránky stojimezaukrajinou.cz, které jsou dostupné v češtině, ukrajinštině, angličtině a ruštině.

Zdroje: twitter.com, stojimezaukrajinou.cz

Exit mobile version