Dotekomanie.cz

Google kupuje společnost Mandiant, která se specializuje na kybernetickou bezpečnost

google logo 3039x1711x

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Společnost Google oznámila, že podepsala dohodu o koupi společnosti Mandiant, která se zabývá kybernetickou bezpečností. Google chce Mandiant integrovat do svého cloudového týmu, aby vylepšila své služby pro firmy v oblasti bezpečnosti.

Google kupuje společnost Mandiant, chce vylepšit oblast kybernetické bezpečnosti

Generální ředitel Mandiant, Kevin Mandia, říká, že dohoda umožní organizacím nepřetržitě a efektivně spravovat a konfigurovat jejich portfolio bezpečnostních produktů.  Cloudovou platformu Google používá řada velkých společností. Společnost Mandiant si najímá mnoho významných společností, mezi které patří například Equifax, nebo T-Mobile. Společnost rovněž spolupracuje s velkými bankami, nebo vládními institucemi, které se staly terčem hackerských útoků.

Zdroj. Mandiant

Tato zpráva se objevila jen měsíc poté, co přišla informace z agentury Bloomberg, která sdělila, že o akvizici společnosti projevila zájem společnost Microsoft. Jasným benefitem této akvizice je získání společnosti s velmi kvalitním know-how právě v oblasti kybernetické bezpečnosti. Společnost Microsoft následně od koupě odstoupila. Pro Google se tak jedná o druhou nejdražší akvizici od koupě společnosti Motorola.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version