Dotekomanie.cz

Google Home dostane praktičtější ovládací prvky a úpravy designu

obi pixel6propix jP aaR1wanE unsplash 8320x6240x

Fotka od Obi - @pixel6propix z Unsplash

Pokud jste již podlehli trendu chytrých domácností a máte nejen osvětlení napojené na Google Home, tak již brzy se dočkáte novější podoby aplikace pro Android a iOS. Google se tentokrát zaměřil na praktičtější prvky a také jednodušší design jedné sekce.

Google Home v novějším kabátu

Google Home vždy byla jednoduchá aplikace, ale nová aktualizace přináší jednodušší ovládání pro některé prvky chytré domácnosti. Již se například nebude nabízet ikona pro osvětlení s menšími tlačítky pod ní pro zapnutí a vypnutí. Místo toho rovnou uvidíte indikátor, že je světlo aktivní a navíc je graficky znázorněno, jak silné je osvětlení. Jednoduchým kliknutím můžete zapnout či vypnout daný prvek. Pro získání dalších informací nebo nastavení stačí prstem podržet na položce.

Zdroj: Google

I sekce prioritních zpráv prošla změnou. Místo velkých karet, které jen zabíraly až příliš mnoho místa, se nově nabídne poměrně jednoduchý výpis připomínající konverzaci. Každá položka bude mít i menu, ale zatím nevíme, co se v něm skrývá.

Zdroj: Google

Součástí aktualizace bude také úprava soukromí a nastavení. Bude se jednat o centralizované místo přímo v aplikaci, odkud budete moci vše nastavit kolem svých dat, informací a nastavení. Google v tomto případě neposkytl náhled, jak bude sekce vypadat, případně kde se bude nacházet. Společnost uvedla, že novinky budou dostupné v následujících týdnech, ale asi dorazí odděleně, respektive s nějakým rozestupem.

Zdroje: googlenestcommunity.com, 9to5google.com

Exit mobile version