Sony LinkBuds jsou nová TWS sluchátka s unikátním designem

Sony LinkBuds jsou nová TWS sluchátka s unikátním designem
2022-02-15T18:00:24+02:00
• 15. 2. 2022

Zdroj: Sony

Na dnešním trhu nalezneme nepřeberné množství bezdrátových sluchátek typu TWS, všechny ale mají jedno společné. Jedná se buď o pecková, nebo špuntová sluchátka, případně hybrid mezi nimi. Sony ale dnes tento stereotyp bourá, představuje totiž nová sluchátka Sony LinkBuds, která přinášejí zcela jinou konstrukci, než jsme mohli vidět doposud.

Sony LinkBuds

Již názvu samotných sluchátek může být patrné jejich primární účel. Link, neboli odkaz, spojení, dává jasně najevo, že sluchátka slouží k tomu, uživatel zůstal neustále propojen se svým okolím a zároveň si mohl užívat přehrávaný obsah. Díky specifickému kulatému tvaru, který ve svém středu ukrývá díru tak veškeré zvuky z okolí projdou do ucha.

Společnost uvádí, že nová LinkBuds oceníte zejména pokud často uskutečňujete hovory. Pokud při hovorech máte občas problém s tím, že mluvíte víc nahlas než byste chtěli, píky průchozím zvukům z okolí se tak skvěle uslyšíte. Dalším skvělým případem může být také situace, kdy potřebujete slyšet protistranu, ale zároveň také vnímat zvuky okolí, například kolegy nebo dopravní situaci okolo.

LinkBuds G front Large 3000x2250x LinkBuds G standard Large 3000x2250x LinkBuds G wearing Large 3000x2250x LinkBuds G case open2 Large 3000x2250x

Zdroj: Sony

Samotná sluchátka váží pouhé 4 gramy, což je rozhodně dobrá zpráva. Sony navíc uvádí, že tvar sluchátek vyvíjelo na základě průzkumů tvaru lidských uší se stovkami tisíc respondentů. V balení navíc najdeme hned 5 variant velikostí nožiček pro uchycení v uchu, sluchátka by tak měla sedět opravdu každému.

Sony Xperia 5 III – stále skvělá, stále nedoceněná [recenze]

Speciální tvar vyžaduje také speciální vnitřnosti, Sony tak do nových LinkBuds integrovalo zcela nový typ kruhového měniče s průměrem 12 mm. Technologie DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) ve spolupráci s novým čipem Sony V1 dokáže za pomocí umělé inteligence vylepšit přehrávaný obsah tak, aby zněl co nejlépe.

LinkBuds W front Large 3000x2250x LinkBuds W standard Large 3000x2250x LinkBuds W wearing Large 3000x2250x LinkBuds W case open2 Large 3000x2250x

Zdroj: Sony

Pozadu nezůstaly ani mikrofony pro telefonování. Ačkoliv je na každém sluchátku umístěn pouze jeden, Sony na základě vzorků 500 milionů hlasových sekvencí vyvinulo algoritmus, který vás hlas skvěle „vyčistí“ a odizoluje od okolí.

Na závěr nechybí chytré funkce, jako Speak-to-Chat, která automaticky pozastaví hudbu, když začnete mluvit, nebo technologie pro rychlé párování Fast Pair pro Android a Swift Pair pro Windows, nebo 360° prostorový zvuk.

Sluchátka Sony LinkBuds budou na našem trhu dostupná již od února 2022 v bílé a černo-šedé barevné variantě. Cena pak startuje na 4 799 Kč.

LinkBuds W case Large 3000x2250x

Zdroj: Sony

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat