Youtube Originals končí stejně jako ředitelka

Youtube Originals končí stejně jako ředitelka
2022-01-19T19:30:13+02:00
• 19. 1. 2022

Zdroj: Youtube

1

Youtube před nějakou dobou zavedl placenou verzi pro uživatele, díky čemuž lze získat obsah bez reklam a také bonusové funkce v rámci platformy. Služba ale chtěla nabídnout přidanou hodnotu, a proto vzniklo Youtube Originals. V rámci tohoto projektu se nabízí do této chvíle obsah podpořený přímo platformou. Dokonce vznikaly i seriály a další obsah. Bohužel tento projekt končí, a nejen ten.

Změny nadohled

V roce 2019 bylo oznámeno, že obsah spadající pod Youtube Originals bude k dispozici zdarma, ale evidentně ani tento krok nevedl k úspěchu. Zřejmě došlo k přehodnocení strategie a tento projekt končí. Není to ale jediná změna. I ředitelka Susanne Daniels, která měla Youtube Originals, odchází ze své pozice a zřejmě i kompletně z platformy Youtube.

Tyto informace zveřejnil Robert Kyncl v e-mailu pro samotné tvůrce. Youtube stále bude produkovat svůj vlastní obsah, ale jen v rámci Youtube Kids a Black Voice. Zatím není jasné, jestli se dočkáme jen změny, nebo se společnost bude soustřeďovat na současné tvůrce a napomáhat jim. Youtube Originals se měl postupně stát konkurenci pro tvorbu jiných streamovacích platforem, ale evidentně by musel Google investovat daleko více úsilí a hlavně peněz.

YouTube Originals

Zdroj: Youtube

Robert se mimo jiné podělil o pár čísel ze statistik. Za poslední tři roky došlo k vyplacení v rámci YouTube Partner Program kolem 30 miliard dolarů dvěma milionům tvůrcům. Samotné příjmy ale rostou, tak lze očekávat novinky a další rozvoj platformy Youtube. Ostatně stačí dodat, že v roce 2010 byly příjmy na necelé miliardě a o deset let později již činí 20 miliard dolarů.

Zdroje: androidpolice.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomáš Frühauf

19. 1. 2022, 19:44

Jediná dobrá série byla s MKBHD :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat