Wear OS 3 umožní odemykání Chromebooků a telefonů s Androidem

Wear OS 3 umožní odemykání Chromebooků a telefonů s Androidem
2022-01-18T08:00:41+02:00
• 18. 1. 2022

Zdroj: Fossil

Společnost Google se chystá umožnit odemykání hodinkami zařízení se systémy Chrome OS a Android. Google letos rozšiřuje též možnosti digitálních klíčů pro auta.

Smart Lock

Google má dvě funkce automatického odemykání, které se obě jmenují Smart Lock. V systému Chrome OS umožňuje funkce Smart Lock odemknout Chromebook telefonem spárovaným se systémem Android a přeskočit dlouhé zadávání hesla nebo kódu PIN. Stará verze pro Android mezitím umožňuje, aby zařízení v blízkosti pomocí Bluetooth udržovalo telefon odemčený.

Wear OS unlock Android 1280x720x

Zdroj: Google

Novější funkce automatického odemykání nyní přichází do systému Wear OS. Po nastavení mohou chytré hodinky odemknout Chromebook a telefon nebo tablet se systémem Android, když jsou spárovaná zařízení poblíž. Nositelné zařízení musí být odemčeno a na hodinkách je k dispozici potvrzení s možností rychlého „Znovu zamknout“. Telefon také zaznamená, že byl „Odemčen hodinkami.“

Tato funkce výrazně zvyšuje užitečnost chytrých hodinek Google. Přichází proto, že většina cenově dostupných Chromebooků a Chromebooků střední třídy (i když to se pomalu mění) postrádá snímač otisků prstů. Funkce automatického odemknutí vyrovnává zážitek z používání hodinek Wear a systému Chrome OS napříč zařízeními s hodinkami Apple Watch a systémem macOS.

Odemykání pro Android a Chrome OS bude k dispozici v „nadcházejících měsících“ na „způsobilých chytrých hodinkách s Wear OS 3.“

Stejně tak digitální klíče od auta na Androidu budou podporovat Ultra-wideband (UWB) a sdílení. Klíče od auta v současné době fungují přes NFC a k odemknutí vyžadují přiložení zařízení ke dveřím auta. Díky schopnostem UWB „přesného dosahu a prostorové orientace, nebudete muset telefon ani vyndat z kapsy, abyste ho mohli použít jako klíč od auta,“ uvádí Google.

Wear OS Android 960x500x

Zdroj: Google

Google také pracuje na možnosti „bezpečného a vzdáleného sdílení“ klíče od telefonu s důvěryhodnými osobami, které si potřebují půjčit vaše vozidlo. To se chystá „později v tomto roce“, kdy Google také pracuje na rozšíření podpory zařízení a automobilů mimo Pixel, Samsung a BMW.

Zdroje: 9to5google.com, screenrant.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat