Vychází iOS 15.4 beta, jedna funkce přichází pozdě aktualizováno

Vychází iOS 15.4 beta, jedna funkce přichází pozdě [aktualizováno]
2022-01-29T19:30:11+02:00
• 29. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 29. 1.

Krátce po zveřejnění beta verze iOS 15.4 pro vývojáře přichází verze pro veřejnost. Nyní si tak lze vyzkoušet novinky, které přináší. Kromě níže zmíněných se podařil objevit nový widget pro Wallet, menší modifikace pro audio přes Bluetooth, přidání poznámek u iCloud Keychain a přidávání záznamů o očkování ve formátu EU Digital COVID Certificate (EU DCC) do aplikací Wallet a Health.

Původní článek 28. 1.

Apple vydal iOS 15.3 a bylo jasné, že se co nevidět objeví nástupce. Dočkali jsme se iOS 15.4 beta 1 pro vývojáře, takže co nevidět bude k dispozici verze pro běžné uživatele, co chtějí testovat nové funkce než se dostanou do stabilní verze. Opět jsme se dočkali několika novinek, ale jedna přichází poměrně pozdě.

iOS 15.4 beta

Nejnovější iPhony již nemají možnost biometrického ověření uživatele pomocí otisku prstu, musí se spoléhat na rozpoznání tváře. V době nošení roušek a respirátorů se jedná rozhodně o nevýhodu a očekávalo, že Apple nabídne rozšíření funkce. To se děje až nyní s verzí 15.4 beta 1, tedy v době, kdy se již plánuje konec pandemických opatření, tedy i nošení roušek. Funkce ale asi nebude zbytečná zcela, jelikož i bez pandemie někteří musí nebo chtějí nosit roušky, takže aspoň pro ně se bude jednat o výhodu.

ios 154 mask 2000x1000x

Zdroj: Apple

Nová verze obsahuje také 37 dalších emoji pro lepší vyjádření pomocí obrázků. Nedošlo ale jen na vydání iOS 15.4 beta pro iPhony. K dispozici jsou také iPadOS 15.4, macOS 12.3, watchOS 8.5, tvOS 15.4 a HomePodOS 15.4, vše v rámci beta programu. První dva zmíněné systémy navíc dostávají podporu pro Universal Control, díky čemuž můžete používat klávesnici a myš/touchpad od Applu současně na zařízeních s iPadOS a macOS k ovládání bez nutnosti nějakého přepínání.

emojipedia sample images draft emoji 14 1600x1866x

Zdroj: emojipedia

Jakmile se podaří objevit další novinky, budeme vás informovat. Zatím si ale asi budeme muset počkat na další verzi systémů.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hlásím, že xicht ID fachčí, stačí mít tlamokryt pod rypcem :))

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat