Němečtí politici nevylučují zakázání Telegramu v Německu. Vadí jim skupiny antivaxerů

Němečtí politici nevylučují zakázání Telegramu v Německu. Vadí jim skupiny antivaxerů
2022-01-19T09:30:17+02:00
• 19. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Německo by mohlo zakázat službu Telegram, pokud bude nadále oblíbená u krajně pravicových skupin a lidí, kteří se staví proti omezením spojeným s pandemií.

Nebude-li aplikace stažena z obchodů Google Play a AppStore, Německo službu i tak zablokuje

„To, co se děje ve skupinách a kanálech Telegramu, porušuje pravidla dodržování předpisů společností Apple a Google, které je nabízejí ve svých obchodech,“ řekl časopisu Der Spiegel Boris Pistorius, zemský ministr vnitra Dolního Saska. „Musíme s nimi (Google a Apple) urychleně promluvit a přesvědčit je, aby Telegram přestali ve svých obchodech poskytovat,“ dodal.

tdirect 300x360x

Zdroj: Telegram

Dle vyjádření německých politiků Telegram porušuje německé zákony a je podle podle ministerstva vnitra potřeba jej na území německa kompletně vypnout. „Nemůžeme tento krok vyloučit,“ řekla v rozhovoru pro týdeník Die Zeit ministryně vnitra Nancy Faeserová v půli ledna 2022. „Vypnutí by bylo závažné a jednoznačně poslední možností. Nejprve je třeba vyčerpat všechny ostatní možnosti.“ Jak by však Taktéž dodala, že Německo diskutuje se svými partnery v Evropské unii o tom, jak Telegram regulovat. Německo již v prosinci 2021 informovalo o tom, že se jim počínání Telegramu nelíbí.

Nepodléháme vládní cenzuře, zní z Telegramu

Německo má jedny z nejpřísnějších pravidel pro dodržování předpisů v oblasti sociálních médií na světě, která je zavazují rychle reagovat na zprávy o extremistickém obsahu. Telegram se rozšířil rychle částečně proto, že je jedním z nejjednodušších způsobů, jak používat šifrovanou chatovací službu, tedy zprávy zde poslané jejíž zprávy jsou chráněny před špehováním. Telegram navíc na rozdíl od Google a Facebooku neposkytuje úřadům v případě vyšetřování osob součinnost a nepomáhá identifikovat osoby využívající jejich služby.

Zdroje: reuters.com, independent.co.uk, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Tonda Tonov

20. 1. 2022, 9:53

Škoda, že už i Německo se dostává na úroveň Ruska, USA, Číny a podobným cenzurním zemím. Ale co si nalhávat, celý svět už si svobodu slova jen hraje, jiné svobody už jsou dávno pryč a další generace ani nebude tušit, co to svoboda ve skutečnosti je… užívejme, dokud to ještě jde :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat