Na Instagram přichází předplatné, zatím v beta režimu

Na Instagram přichází předplatné, zatím v beta režimu
2022-01-20T09:30:09+02:00
• 20. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální sítě jsou závislé na uživatelích a také hlavně na tvůrcích obsahu. Mnozí si vydělávají peníze spoluprací s firmami, v rámci čehož dostávají peníze za propagaci produktů nebo služeb. Postupně se ale hledají jiné zdroje příjmů pro tvůrce, přičemž jeden z nich je na vzestupu. Tím je předplatné, v rámci kterého si platíte za exkluzivní obsah od konkrétního účtu. Nyní tato novinka pomalinku přichází i na Instagram.

Placený Instagram?

První náznaky možnosti placení za obsah byly spatřeny již ke konci minulého roku, ale až nyní zde máme první nasazení. Nyní již je funkce oficiálně představena, ale je značně omezena. Dostupná je v tuto chvíli jen v USA a navíc byla aktivována jen u deseti účtů.

Samotná cena předplatného se může pohybovat od 0,99 dolarů do 99,99 dolarů měsíčně. Za tuto částku budou mít předplatitelé k dispozici exkluzivní dočasné příběhy, živá přenosy a také dostanou malý odznáček, aby tvůrce lépe identifikoval zprávy od těch, kteří měsíčně platí.

instagram subscriptions 1 544x680x

Zdroj: Instagram

Již v tuto chvíli se pracuje i na speciálních funkcích, které například znemožní pořizovat snímky nebo záznamy obrazovky exkluzivního obsahu. Zatím ale nic takového není k dispozici. Je evidentní, že Instagram rozjíždí tuto kapitolu pomalinku a postupně na ni bude nabalovat další možnosti. Také lze očekávat postupný start, takže je velmi těžké odhadnout, kdy se novinky dočkáme i v Česku.

Zdroj: techcrunch.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat