Motorola pracuje na novém nástupci modelu Moto RAZR aktualizováno

Motorola pracuje na novém nástupci modelu Moto RAZR [aktualizováno]
2022-01-11T19:25:22+02:00
• 11. 1. 2022

Zdroj: Motorola

1

Aktualizováno 11. 1.

Ještě před koncem minulého roku se objevily informace o další generaci véčkového mobilu s ohebným displejem od Motoroly. Nadcházející Razr 3 zřejmě zapadne mezi top modely, jelikož nové informace naznačují, že máme očekávat Snapdragon 8 Gen 1, což je značný pokrok oproti současné generaci, která disponuje procesorem střední třídy. Navíc se má objevit i technologie UWB, která může sloužit i pro digitální klíče ke dveřím i k autům.

Operační paměť by měla dosahovat až 12 GB a úložiště nabídne až 512 GB. Ohebný displej by měl nabídnout úhlopříčku 6,7 palců s rozlišením 2400 x 1080 pixelů. Zřejmě se bude jednat o 120Hz panel. Zatím nemáme k dispozici informace o menším vnějším displeji. Na zadní straně se budou nacházet dva foťáky. Hlavní bude mít 50 MPx a vedlejší pak 13 MPx, přičemž bude určen pro širokoúhlé snímání. Pro selfie poslouží 32MPx foťák. Více informací zatím není k dispozici.

Původní článek 26. 12.

Od uvedení smartphonu Morola RAZR v roce 2019 uplynuly dva roky a od té doby jsme se nedočkali jeho plnohodnotného nástupce. Nyní se objevily informace, které naznačují, že by již brzy mohl přijít.

Motorola Moto RAZR se zřejmě brzy vrátí na scénu

Motorola Moto RAZR prošla mírným vylepšením v podobě integrace 5G do vyklápěcího modelu pro rok 2020. V letošním roce jsme se nástupce nedočkali. Nyní však informace poukazují na to, že příští rok by jsme nástupce konečně mohli dočkat. Podle dostupných informací Motorola pracuje na třetí generací modelu Moto RAZR. V tuto chvíli nemáme bližší technické specifikace, ani nevíme, jak bude telefon vypadat. Moto RAZR by ale měl být výkonnější a nabídne lepší rozhraní. Jako první by měl být uveden v Číně.

Zdroj: Motorola

Motorola RAZR se například od konkurence v podobě Galaxy Z Flip 3 odlišuje vnějším displejem, který disponuje 2,7palcovou úhlopříčku a na rozdíl od zmíněného Flip 3 umí na displeji přináší interakci s aplikacemi a oznámeními, takže v podstatě umožňuje telefon ovládat i v zavřeném stavu. To je ale ve srovnání s novější konkurencí asi jedinou výhodou. Model Moto RAZR 5G z roku 2020 nabízí z dnešního pohledu zastaralý hardware, slabý výkon a nevalnou kvalitu fotoaparátu. Proto budou jistě všichni netrpělivě očekávat na nového nástupce.

Zdroje: phandroid.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Karlo Montausir

11. 1. 2022, 19:30

Měl jsem Razra. Byl to super stroj.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat