Dotekomanie.cz

Xiaomi 12X a 12 Pro jsou další dvě novinky

Xiaomi

Zdroj: Xiaomi

Společnost Xiaomi dnes představila své hlavní top modely pro následující rok. O základním modelu jste si u nás již mohli přečíst, ale teď zde máme další dva, Xiaomi 12X a Xiaomi 12 Pro. Názvy jsou rozdílné, ale samotný design až tak ne. Ve specifikacích se dají najít rozdíly.

Dva další modely

Začneme modelem Xiaomi 12X. Ve své podstatě se jedná o Xiaomi 12, aspoň z větší části. Došlo na výměnu procesoru. Uvnitř tepe Snapdragon 870. Došlo ale k ochuzení o bezdrátovou technologii nabíjení a sdílení. Jinak se jedná o totožný model, i z pohledu rozměrů. Toto oslabení mělo ale dopad na cenu. Základní model se začne prodávat za 3 199 juanů, což je v přepočtu přibližně 11 080 Kč. Česká cena by se mohla pohybovat kolem 14 400 Kč.

Xiaomi 12X; Zdroj: Xiaomi

Druhá novinka Xiaomi 12 Pro je již o něčem jiném, byť po designové stránce zde nejsou nějak velké rozdíly. V první řadě se nabízí větší mobil s větším displejem a vyšší rozlišením. Také došlo na použití technologie LTPO AMOLED. Zadní strana doznala také změn. Všechny tři foťáky jsou 50MPx. Místo makro snímače je ale k dispozici teleobjektiv.

 

Xiaomi 12 Pro; Zdroj: Xiaomi

Také nabíjení bylo mírně pozměněno. Přes kabel lze použit 120W technologii. Jedná se tak o nejmodernější model, a to i v případě stereo reproduktorů, jelikož každá strana je vybavena dvěma. Jeden pro výšky, druhý pro basy. Budeme si muset počkat na testy, ale asi se nabídne jeden z nejlepších zvukových výstupů.

Cena u této novinky začíná na 4 699 juanů (cca 16 300 Kč). U nás by se mohla pohybovat kolem 21 000 Kč.

Specifikace Xiaomi 12x

Specifikace Xiaomi 12 Pro

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version