Telegram přináší řadu novinek, i se zaměřením na soukromí

Telegram přináší řadu novinek, i se zaměřením na soukromí
2021-12-08T08:00:43+02:00
• 8. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Komunikační platforma Telegram pravidelněji představuje nejrůznější novinky. Poslední taková várka přišla na začátku listopadu a dnes zde máme další novinky. Vývojáři se zaměřili na soukromí a bezpečnost.

Telegram nabídne levné předplatné

Omezení ve prospěch soukromí

Telegram podporuje kanály a skupiny kromě přímé komunikace. Občas ale může být problém, pokud se něco jen tak dostane z chatu ven. Sice tomu nejde úplně zabránit, ale dnes zde máme rozšíření, které minimálně omezí možnosti. Nově budete moci zapnout omezený režim, který v první řadě znemožní vytvoření snímku obrazovky. Dále je vypnuta funkce uložení médií z chatu a přeposílání zpráv.

Screenshot 2021 12 08T065153836 505x812x

Zdroj: Telegram

Občas se hodí možnost smazání zpráv, ale pokud byste chtěli odstranit vše z konkrétního dne, jednalo by se o zdlouhavý proces. Nově Telegram nabízí mazání podle data. V kalendáři stačí vybrat konkrétní dny a nechat vše odstranit. Taková funkce se asi bude hodit a není obvyklá mezi komunikačními platformami.

Screenshot 2021 12 08T065404403 436x778x

Zdroj: Telegram

Telegram se také podíval na správu připojených zařízení. Nově zde naleznete tlačítko pro stolní počítač a také jde nastavit automatické odhlášení po nějaké době, aby se vám v seznamu nehromadila zařízení. Ve výběru časového horizontu najdete jeden týden, měsíc, tři měsíce a šest měsíců. Také lze omezit dostupnost přijímání hovorů a tajných chatů na konkrétním zařízení. V oblasti soukromí jsme se také dočkali možnosti zasílání zpráv pod hlavičkou konkrétního kanálu.

Screenshot 2021 12 08T065754071 425x776x

Zdroj: Telegram

Jednou z novinek je také ověření přihlášení. Místo opsání SMS kódu bude možné zadat poslední čísla z telefonního hovoru, které vám zavolá. Majitelé Android verze se dočkali 8 nových motivů. U iOS verze přibyla podpora rozpoznání textu na obrázku, přičemž funkce je dostupná od verze systému iOS 13. U iOS jde také nově formátovat text u fotografií a také se majitelé dočkali přepracovaných kontaktních informací na osobních kartách.

621b97e1d8c65987c5 1080x951x

Zdroj: Telegram

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat