Dotekomanie.cz

Oppo Air Glass jsou nové chytré brýle

1 OPPO Air Glass White KV 4096x2458x

Oppo Air Glass; Zdroj: Oppo

Google přivedl na svět produkt Google Glass, ale ten se dá z dnešního pohledu považovat za neúspěšný, byť stále existuje, ale jen ve formě pro firmy. Mezitím se objevilo několik pokusů od různých značek. Dnes zde máme například novinku v podobě Oppo Air Glass. Společnost si nechala na brýlích záležet, což dokazuje i samotné propojení s další elektronikou.

Oppo Air Glass

Firma Oppo dnes jen oznámila existenci brýlí Oppo Air Glass, ale již nesdělila detailnější specifikace. Ty bychom se měli dozvědět až v prvním čtvrtletí příštího roku, kdy zamíří do prodeje, prvně v domovské Číně. Oppo Air Glass jsou vybaveny jedním mikroprojektorem založeným na technologii Micro LED. Ten může dosáhnout svítivosti až 1,3 milionu nitů, přičemž samotné brýle produkují skrze vlnovody monochromatický obraz.

Oppo Air Glass; Zdroj: Oppo

Sice neznáme rozlišení obrazu, který uvidí samotný uživatel, ale bude se nabízet až 256 odstínů jedné barvy, případně v jiném režimu až 16 odstínů. Samotný obraz by měl poskytnout až 1400 nitů, což by mělo dobře posloužit v jasném dnu. Zapomeňte tedy na sledování filmů. Oppo Air Glass tak zapadnou mezi brýle s rozšířenou realitou. O výkon se zde stará procesor Snapdragon Wear 4100, ale více informací o výbavě nevíme.

Oppo Air Glass; Zdroj: Oppo

Oppo Air Glass spolupracují s aplikací Smart Glass, která je dostupná pro hodinky Oppo Watch 2 a také mobily s ColorOS 11 a novějším. I hodinky lze použít pro ovládání, a to nejen skrze hlas. Je zde zajištěna podpora gest, takže ve své podstatě fungují jako ovladač. Oppo zatím neuvedlo cenu a není jasné, jestli tyto brýle v dohledné budoucnosti zamíří i do Evropy, případně České republiky. Na další informace si budeme muset počkat.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version