Google Překladač dostává novou podobu aktualizováno

Google Překladač dostává novou podobu [aktualizováno]
2022-02-01T18:00:35+02:00
• 1. 2. 2022

Zdroj: Google

Aktualizováno 1. 2.

Google si nechává některé novinky pro své nejnovější smartphony po nějakou dobu. Následně se dostanou na starší Pixely a později se dostanou mezi všechny ostatní uživatele. To se děje nyní u aplikace Překladač. V prosinci jsme vás informovali, že došlo k rozšíření nové podoby na všechny smartphony Pixel. Podařilo se zaznamenat, že začalo zobrazování nové podoby i u majitelů mobilů ostatních značek. Bohužel je nový vzhled aktivován vzdáleně ze stran serverů Googlu a ještě ve vlnách. Proto můžeme jen poradit ukončení aplikace a její opětovné spuštění.

Aktualizováno 15. 12.

S novou verzí Androidu přišla obměna i vzhledu aplikací. To se týká i Překladače, který nabízel novou podobu zatím jen pro nejnovější smartphony Pixel, ale od dnešního dne by se měl nový design začít ukazovat i na dalších smartphonech. Podle všeho dochází k nasazení jen u starších Pixelů, ale dá se předpokládat, že co nevidět zamíří i na mobily jiných značek.

prekladac 5 2021 5 56 14 1080x2340x prekladac 4 2021 5 56 26 1080x2340x prekladac 3 2021 5 56 49 1080x2340x prekladac 2 2021 5 57 07 1080x2340x prekladac 1 2021 5 57 42 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 21. 10.

Google prvně vydal Android 12 do AOSP pro výrobce smartphonů, až včera vypustil verzi pro smartphony Pixel. Dočkali jsme se také aktualizace mnoha aplikací, které obsahují několik úprav pro novější systém, přičemž mnoho z nich bylo aktualizováno v posledních týdnech a měsících. I samotná aplikace Google Překladač se dočkala změny, a musíme říci, že je značná.

Google představil Pixel 6 a Pixel 6 Pro, své nejodvážnější mobily

Překladač v novém

Původní velmi strohá podoba byla kompletně předělána, což se dotklo i odstranění bočního menu. Aplikace nově koresponduje s novým stylem, kde se menu ukrývá pod profilovou fotografií. Navíc celé prostředí je asi trochu lépe zpracováno, když podstatné ovládací prvky jsou dole.

Už jen změna rozložení prvků napomůže s ovládáním. Nově si tak nebudete zakrývat rukou celé prostředí, pokud budete chtít změnit jazyk nebo stisknout nějaké tlačítko. Aby toho nebylo málo, tak bylo přidáno několik gest. Například tažením prstu dolů získáte přístup k historii.

Jedná se asi o jednu z největších změn nějaké aplikace od Googlu za poslední dobu. V tuto chvíli dochází k postupnému šíření, přičemž záleží hlavně na serverech Googlu. Nemusíte tedy čekat na aktualizaci, spíše na uvolnění samotným Googlem.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat