Google Play Hry zamíří do Windows už příští rok

Google Play Hry zamíří do Windows už příští rok
2021-12-10T08:00:57+02:00
• 10. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Se systémem Android přišla i poměrně rozsáhlá komunita vývojářů, kteří se pokouší realizovat nejrůznější projekty. Už nějakou dobu existují emulátory a aplikace, které se například snaží přinést aplikace z Androidu na operační systémy, zejména na Windows. S příchodem jedenácté verze systému od Microsoftu se hodně změnilo, jelikož právě Windows 11 mají přímou podporu pro androidí aplikace, a to díky Amazon AppStore. Nyní ale Google přinese vlastní řešení.

Google Play na Windows

V rámci The Game Awards jsme se dočkali nečekaného oznámení. Greg Hartrell, produktový ředitel v Googlu pro hry a Google Play, oznámil, že v roce 2022 se dočkáme Google Play Her právě na počítačích se systémem Windows. Máme očekávat ty nejlepší herní tituly ze smartphonů. Sice nebylo poskytnuto mnoho informací, ale máme zde nějaké klíčové vlastnosti.

Google nebude využívat platformu třetí strany a Google Play Hry budou samostatná aplikace, která nabídne vše potřebné. Dá se tedy předpokládat, že součástí budou i Google Play Služby, aby vývojáři nemuseli specificky upravovat své tituly pro Windows. Odhadujeme, že komunita se dá do práce a pokusí se využít této implementace k zpřístupnění celého obsahu Google Play Obchodu.

maxresdefault 2 1280x720x

Zdroj: Google

Dále bylo oznámeno, že Google Play Hry budou dostupné jako samostatná aplikace již pro Windows 10. To by znamenalo, že Google asi vytvoří řešení, které se nebude opírat o přímou implementaci podpory Android aplikací ve Windows 11. Je nutné podotknout, že aplikace budou fungovat lokálně, takže nepůjde jen o další streamovací projekt. Navíc očekáváme, že bude k dispozici Google Play Pass, takže za jeden poplatek budou dostupné hry na Androidu i Windows.

Samozřejmě je otázkou, jestli Google nabídne tento projekt v rámci obchodu s aplikacemi od Microsoftu, nebo budeme muset instalovat aplikaci staženou ze stránek Googlu. Společnost si od celého projektu slibuje značné rozšíření možností a zejména příležitosti prodat více obsahu. Samotný Windows není jediným cílem. Google chce nabídnout své řešení na co největším počtu zařízení. Zatím si budeme muset počkat na detaily. První verze by mohla být oznámena na vývojářské konferenci Google IO příští rok.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat