Android 13 by měl umožnit deaktivovat sledování procesů na pozadí

Android 13 by měl umožnit deaktivovat sledování procesů na pozadí
2021-12-18T07:38:13+02:00
• 17. 12. 2021

Fotka od andrekheren z Pixabay

Ačkoliv je Android 12 stále poměrně novou záležitostí, už teď se začínají objevovat spekulace o jeho nástupci, Androidu 13. Letos v červenci byl také prozrazen interní název, Tiramisu. Google tak pokračuje v pojmenování dle sladkostí v abecedním pořadí, i když oficiálně se bude jednat o pouze Android 13. Nyní na veřejnost unikla jedna z klíčových vlastností, kterou by měla být nová verze Androidu opatřena.

Android 13 a Phantom Process Killer

Když Google představil Android 12, integroval do něj také vylepšené sledování procesů na pozadí. Během používání aplikací je tak možné vidět, ke kterým oprávněním má daná aplikace momentálně přístup a využívá je. Android 13 by měl ale jít ještě o kousek dál, do systému má Google integrovat tzv. Phantom Process Killer. Jedná se o „hlídacího psa“, jenž bude mít na starosti hlídání procesů běžících na pozadí a v případě potřeby je bude moci ukončit, čímž nejen že ulehčí využití procesoru, ale v krajním případě také může hlídat bezpečí uživatele. Novinka  umožní systému aby na pozadí běželo pouze rozvětvených 32 procesů, mnoha aplikacím  může výrazně omezit aktivitu.

android 12 3490x1962x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Tuto novinku zaznamenal bývalý šéfredaktor serveru XDA-Developers a zmiňuje také, že Google nyní vydává opravený AOSP (Android Open Source Project), který vývojářům umožňuje tuto funkci deaktivovat. Domnívá se také, že v nastávajícím Androidu 13 přepínač, který tuto funkci umožňuje, deaktivovat odstraní, a bude jednoduše povinná.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat