Procesory Snapdragon dostanou nové názvy

Procesory Snapdragon dostanou nové názvy
2021-11-22T19:27:22+02:00
• 23. 11. 2021

Zdroj: Qualcomm

Jakmile společnost používá jednodušší značení pomocí čísel, kdy každá nová generace dostane vyšší označení, tak je jasné, že jednou dojde číselná řada a musí dojít ke změně. Některé firmy přejdou z tří číslic na čtyři, jak to můžeme vidět například u procesorů Exynos od Samsungu, jindy se dočkáme kompletně nového názvu. Qualcomm zvolí cestu mezi těmito možnostmi.

Snapdragon a jedno číslo

Již co nevidět Qualcomm představí nový procesor pro top modely, který měl nést údajně označení Snapdragon 898. Firma ale představuje novou strategii a rovnou uvádí, že názvy procesorů Snapdragon se promění. Zůstane značka, ale číslo se zkrátí na jednu cifru, přičemž zde bude dodatek v podobě generace procesoru.

Začne se právě nadcházejícím procesorem nejvyšší série. Ve výsledku tak bude v mobilních telefonech Snapdragon 8. Tato novinka se dotýká procesorů pro mobilní telefony, ale samotné značení společnost již nějakou dobu používá. Příkladem jsou modely Snapdragon 8c a 7c, přičemž další generace dostala označení Snapdragon 7c 2. gen. Dá se říci, že se Qualcomm nechal tak trochu inspirovat i u Intelu.

U dalšího top modelu tak nemusíte hledat trojčíslí. Samozřejmě je otázkou, jak se asi bude jmenovat Snapdragon 898+. Možná se dočkáme Snapdragonu 8+ 1. gen, ale to asi trochu předbíháme. Co se týče aktuálních modelů, u nich ke změně nedojde. Novinka se bude týkat jen budoucích procesorů.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat