Snapdragon 898 bude znám jako Snapdragon 8 Gen1 nebo Snapdragon 8Gx Gen1 aktualizováno

Snapdragon 898 bude znám jako Snapdragon 8 Gen1 nebo Snapdragon 8Gx Gen1 [aktualizováno]
2021-11-26T14:50:04+02:00
• 26. 11. 2021

Zdroj: Qualcomm

Aktualizováno 26. 11.

Sice již víme, že Qulcomm mění názvy svých procesorů pro smartphony podle modelů pro počítače se systémem Windows, ale zatím jsme si mysleli, že se novinka známá jako Snapdragon 898 bude jmenovat Snapdragon 8 Gen1. Společnosti ale unikla grafika, která zmiňuje Snapdragon 8Gx Gen1. Buď nový název bude o něco delší, nebo se jedná o předzvěst vylepšené verze. Možná se bude jednat o podobnou situaci jako u modelů vyšší třídy, kde do názvu bylo přidáno písmeno G reprezentující vylepšenou grafiku. Je zde také možnost, že se 1. prosince dočkáme dvou modelů, Snapdragon 8 Gen1 a Snapdragon 8Gx Gen1.

Aktualizováno 25. 11.

Společnost Mediatek představila svůj nejvýkonnější procesor Dimensity 9000, který má ambice porazit nebo se aspoň vyrovnat konkurenci. Qualcomm mezitím oznámil změnu značení. Z ní vyplývá, že spekulovaný Snapdragon 898 bude představen jako Snapdragon 8 Gen1. Nyní se ale objevují informace ještě před představením novinky, že procesor v rámci benchmarku AnTuTu pokořil metu milionu bodů. To se ale podařilo i Dimensity 9000. I tak se asi dočkáme skutečného souboje rovnocennějších rivalů.

Původní článek 8. 11.

O chystaném špičkovém procesoru Snapdragon 898 od Qualcommu jsme vás již informovali. Jedná se o vlajkový procesor, který by měl nahradit stávající generaci Snadpragon 888.

Chystaný Snapdragon 895/898 má být bestií

Snapdragon 898 přinese nový 4nm výrobní proces a až o 20% vyšší výkon

Snapdragon 898 je založen na nové architektuře Cortex v9 a měl by přinést 4nm výrobní proces od společnosti TSMC. Můžeme tak očekávat vyšší efektivitu. Provedené testy ukazují, že nový procesor přináší 20% nárůst výkonu oproti současné generaci. Novinka od Qualcommu by měla být představena již tento měsíc. Podle tipéra společnosti Qualcomm by měly být letos rovněž představeny první telefony, které budou Snapdragon 898 mít pod kapotou. Jedním z nich by mohl být telefon od Samsungu.

qualcomm hq 5 web 1920x1080x

Zdroj: Qualcomm

Očekává se, že nový procesor bude využívat duální architekturu, osmijádrový čip taktovaný na frekvenci 1,97 GHz a grafický čip Adreno 730. Podle dostupných informací, by kromě Samsungu měly nový procesor používat mezi prvními také telefony od společností Xiaomi, Huawei, Lenovo, Motorola, Vivo a Oppo. Rovněž se také spekuluje, že spolu se Snapdragonem 898 by mohl přijít ještě další čip označený jako Snapdragon 898+. Bližší informace o něm ale prozatím nemáme.

Zdroje: gizmochina.com, androidcommunity.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat