Exkluzivní dohoda mezi Qualcomm a Windows on ARM brzy skončí

Exkluzivní dohoda mezi Qualcomm a Windows on ARM brzy skončí
2021-11-29T11:30:03+02:00
• 29. 11. 2021

Zdroj: Qualcomm

Už brzy dojde k vypršení délky exkluzivní spolupráce mezi Qualcomm a Windows on ARM. Původně byla tato spolupráce zahájena před pěti lety, tedy v roce 2016. Pro Qualcomm měla velký smysl, protože díky exkluzivitě se jednalo o jediného výrobce čipů, který mohl dodávat kompatibilní ARM procesory pro operační systém Windows on ARM. Dokonce i relativně populární řada Galaxy Book se systémem Windows on ARM používá procesory Snapdragon, právě kvůli kompatibilitě. 

Qualcomm a Windows on ARM

Podíváme-li se zpátky do minulosti, Qualcomm a Microsoft měly vždy silné vztahy, které sahají až do dob Windows Phone, kde se výhradně používaly čipy právě od Qualcommu. O dodávky procesorů nyní projevil zájem MediaTek. Pro Qualcomm však hraje do karet fakt, že s kompatibilními čipy má zkušenosti z minulých let. Pokud tedy bude Microsoft hledat partnera na další období, pravděpodobně se tak rozhodne pro současného dodavatele. 

windows 11 1399x787x

Zdroj: Microsoft

Přestože dohoda o exkluzivitě brzy vyprší, nebylo dosud uvedené žádné konkrétní datum. Jakmile ale dohoda vyprší, je velmi pravděpodobné, že Macy s Apple Silicon konečně získají nativní podporu Windows on ARM.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat