PayPal (ne)jedná o koupi populární sítě Pinterest aktualizováno

PayPal (ne)jedná o koupi populární sítě Pinterest [aktualizováno]
2021-11-03T16:25:20+02:00
• 3. 11. 2021

Zdroj: PayPal

Aktualizováno 3. 11.

Společnost PayPal se vyjádřila ke spekulacím ohledně snahy odkoupit sociální síť Pinterest. V tuto chvíli neplánuje odkup a ani zde nejsou jakékoliv snahy o převzetí. PayPal se více nevyjádřil ke svým plánům. Zatím to tedy vypadá, že Pinterest nebude mít nového majitele.

Původní článek 23. 10.

Podle agentury Reuters a Bloomberg se schyluje k významné akvizici v rámci které chce společnost PayPal koupit populární sociální síť Pinterest. Obchod by měl stát 45 miliard dolarů. Pokud k obchodu dojde, bude se tak jednat o největší akvizici společnost v oblasti sociálních médií, která by překonala i nákup společnosti LinkedIn Microsoftem v roce 2016, která měla hodnotu 26,2 miliardy dolarů.

PayPal a Pinterest zřejmě spojí své síly

S tím, jak uživatelé na internetu stále více nakupují produkty, které jsou inzerovány na sociálních sítích a také influencery na sítích, jako jsou TikTok a Instagram, se společnost snaží reagovat na tento trend a více si ukousnout ze sílícího a rostoucího trhu elektronického obchodu. Společnost PayPal nabídla Pinterestu 70 dolarů za jednu akcii a doufá, že se akvizici podaří vyjednat a oznámit dohodu do 8. listopadu, kdy by mělo dojít k vykázání čtvrtletních příjmů. Podle zdrojů, které s informacemi přišly zatím není nic jisté a není tak zcela jasné, zdali k dohodě opravdu dojde. Společnosti PayPal ani Pinterest se zatím k této záležitosti nevyjádřily.

 

pinterest 640x359x

Zdroj: Bloomberg

Tato kombinace by byla významným pozitivem pro pokračující monetizační iniciativy PayPal na obou stranách jeho obchodních a spotřebitelských platforem, zvláště pokud se platforma sociálního obchodu Pinterestu integruje s AI Honey do cílové aplikace PayPal,“ sdělili analytici Wedbush.

Analytici uvádí, že jednání o dohodě mezi PayPal a Pinterestem zdůrazňuje potenciál dalších společností, které působí v oblasti sociálních médií a finančních technologií s cílem spojit své síly a využít část trhu elektronického obchodu.

Zdroje: engadget.com, reuters.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat