Dotekomanie.cz

Google Fotky dostávají drobnou funkci, která může napomoci v uspořádání fotek

google fotky ios 4608x3456x 1

Zdroj: Dotekomanie

Google Fotky nabízí poměrně velké množství funkcí, přičemž některé se snaží automatizovaně například vylepšovat snímky. Samozřejmě jsou k dispozici i nejrůznější filtry a také možnosti pro tvorbu. Do teď zde byl jeden menší problém s obsahem, který jste nahráli například z počítače, ale již nyní existuje drobná vychytávka.

Google Fotky a datum

Pakliže nahrajete snímky do Google Fotek mimo automatické zálohování, nemusí sedět čas nahrání oproti času pořízení. Ve výsledku se fotky zobrazují v nesprávném časovém okně. Aplikace pro Android ale dostala vylepšení, díky kterému můžete upravit nejen čas, ale i datum pořízení snímku. Díky tomu se následně fotka přesune do správné časové linie.

Novinka má jeden podstatný nedostatek. Nelze takto změnit datum pořízení u více snímku, musíte tak činit po jednotlivých fotkách. Pokud chcete upravit datum a čas snímku, musíte si zobrazit jeho možnosti. Hned pod rychlými volbami uvidíte čas a datum, u kterých je ikona tužky. Po kliknutí na ni se zobrazí menu, kde si můžete vybrat, jestli chcete upravit čas nebo datum. Každé se upravuje zvlášť.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Změna času a datumu je také dostupná ve webovém rozhraní. Rozhodně se jedná o zajímavou vychytávku, ale jak bylo řečeno, vhodnější by byla hromadná úprava, zejména když nahráváte snímky například z foťáků nebo z nějakého archívu a jsou špatně zařazeny.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version