Android 12 – Realme zřejmě jako první nabídne aktualizaci

Android 12 – Realme zřejmě jako první nabídne aktualizaci
2021-10-05T11:30:25+02:00
• 5. 10. 2021

Realme GT Zdroj: Dotekomanie

Google letos překvapil, když vydal stabilní verzi Androidu 12 v rámci AOSP, ale samotné smartphony Google Pixel si budou muset počkat nějakou chvíli. Zřejmě bude aktualizace dostupná v den, kdy dojde na představení nové generace. Mimo jiné se proslýchá, že Android 12 ještě potřebuje několik úprav pro Pixely, jelikož se dokončují exkluzivní funkce. Mezitím ale startuje pomyslný závod mezi výrobci, kdo vydá aktualizaci jako první. Následovat bude druhá část, kdo aktualizuje nejvíc svých zařízení. O prvenství bude bojovat Realme.

Finální Android 12 míří do AOSP, brzy začnou aktualizace

Realme jako první?

Společnost Realme již před nějakým časem informovala, že aktualizace na Android 12 bude dostupná v říjnu, ale až nyní došlo na uveřejnění konkrétního termínu. Firma uvedla, že nadstavba Realme UI 3.0 založená na Androidu 12 bude k dispozici již 13. října. Přesný čas nebyl uveden.

ezgif 3 e5e3ac69451c 1440x793x

Zdroj: Realme

Aktualizace první zamíří na smartphone Realme GT 5G (recenze), ale již nevíme, jestli bude aktualizace dostupná jen na vybraných trzích, nebo se dočkají majitelé po celém světě. Je pravděpodobné, že se aktualizace bude šířit po vlnách. Kromě toho se také spekuluje, že Realme možná vydá první mobilní telefon rovnou s Androidem 12. Mělo by se jednat o očekávaný model Realme GT Neo2. Ten je sice již dostupný, ale zatím se čeká na globální verzi. Možná samotné zdržení souvisí s vydáním Androidu 12.

Google již potvrdil, že se aktualizací dočkají majitelé mobilů od firem jako Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo a Xiaomi. Samozřejmě budou následovat i další, ale asi tento seznam naznačuje, mezi kterými firmami se odehraje souboj, kdo dřív nabídne Android 12. Je otázkou, jestli některý z výrobců předstihne samotný Google.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat