Konečně, webový Youtube obsahuje stahování videí do počítače aktualizováno

Konečně, webový Youtube obsahuje stahování videí do počítače [aktualizováno]
2022-01-14T06:00:52+02:00
• 14. 1. 2022

Zdroj: Youtube

1

Aktualizováno 14. 1.

V září minulého roku Youtube začal testovat novinku nabízející možnost stažení videí ve webové verzi pro počítače. Funkce byla dostupná v rámci testování do 19. října. Pro její používání je nutné, aby uživatel měl aktivní Youtube Premium. Doba testování již dávno skončila a funkce u jednoho z našich účtů zůstala aktivní. Z toho můžeme soudit, že je k dispozici již běžně a lze ji používat u placených účtů. Bohužel oficiální stránky podpory stále uvádějí, že stahování je k dispozici jen u mobilních aplikací. Zřejmě se oficiálního představení funkce dočkáme později společně s dalšími novinkami.

Původní článek 23. 9.

Youtube nabízí mnoho obsahu a s předplatným je mimo jiné také bez reklam. Předplatitelé ale mají také více funkcí, jako je například stahování do zařízení, ale to se do této chvíle týkalo jen mobilních aplikací. Konečně jsme se dočkali testování této funkce ve webovém prohlížeči, ale zatím to má jeden háček, který zůstane i po uvolnění funkce.

Youtube a stahování videí

Pro testování chystaných funkcí je nutné mít předplatné, což se týká i testování možnosti stažení videa do zařízení ve webovém rozhraní služby Youtube. Pokud mezi takové patříte, můžete si na stránce s experimenty aktivovat funkci pro stažení videí do zařízení. Kromě toho, že potřebujete předplatné, je nutné mít také jeden z podporovaných webových prohlížečů. Youtube uvádí, že funkce funguje v aplikacích Chrome, Edge a Opera. Tedy ty, které jsou postaveny na projektu Chromium.

Screenshot 90 645x333x Screenshot 91 994x493x

Zdroj: Dotekomanie.cz

I zde platí, že stažená videa jsou k dispozici maximálně 30 dnů, když je zařízení bez připojení k internetu. Ale tato doba vystačuje například při kratším cestování do oblastí, kde není dostupný internet. Nečekejte, že by stahované video bylo uloženo do složky pro stahování. Je uloženo v rámci prohlížeče v lokální databázi IndexedDB, takže získat přímo soubor nebude nějak jednoduché.

Screenshot 92 357x362x Screenshot 93 791x480x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V rámci nastavení je možné zvolit, v jaké kvalitě se má video uložit, přičemž maximální hodnota je Full HD. Je zde ale ještě jedna podmínka. Abyste mohli tuto funkci používat, musíte si nainstalovat PWA verzi Youtube, což je progresivní webová aplikace. Tu nemusíte nutně používat, po instalaci lze vše využívat v běžném webovém prohlížeči.

Testovací funkce bude k dispozici do 19. října, takže po tomto datu se zřejmě zpřístupní jako běžná funkce. Bude ale asi stále jen pro předplatitele Youtube Premium.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Václav Hellebrand

14. 1. 2022, 7:47

Vždyť už dávno stačí v adrese toho konkrétního videa vymazat tři písmena „ube“ před .com a můžete stahovat buď zvuk v MP3 a nebo video a můžete ho mít v PC třeba 10 let. Myslím ale, že tuto vychytávkou drtivá většina uživatelů zná

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat