Apple čelí žalobě, Siri zaznamenávala konverzace

Apple čelí žalobě, Siri zaznamenávala konverzace
2021-09-07T09:30:31+02:00
• 7. 9. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Téměř každý výrobce smartphonů má svého hlasového asistenta. Díky technologickému pokroku chtějí společnosti propojit chytrou domácnost a smartphone tak, že uživatel nebude muset pro rozsvícení světel sáhnout na telefon. Jednoduše uživatel vysloví příkaz asistentovi a ten úkon provede. To ale logicky vyvolává otázky týkající se soukromí. 

Apple má problém se Siri

V souladu s tím byla podána žaloba na Apple, podle které Siri nesprávně zaznamenala soukromé konverzace. V rozsudku souvisejícím s tímto případem soudce rozhodl, že společnost bude muset čelit žalobě, uvádí agentura Reuters.

Apple požádal o zamítnutí žaloby a soudce Jeffrey S. White z federálního okresního soudu v Oaklandu zamítl jednu část žaloby, která se týkala ekonomické újmy uživatelů. Rozhodl však, že žalobci, kteří se snaží udělat hromadnou žalobu, mohou nadále pokračovat v tvrzeních o porušování soukromí uživatelů.

apple icloud 1330x718x

Zdroj: Apple

Soudce uvedl, že žalobci se mohou domáhat tvrzení, že Apple porušil federální zákon o odposlechu a kalifornský zákon o ochraně osobních údajů a dopustil se porušení smlouvy. Odmítl však tvrzení o nekalé soutěži. Případ tvrdí, že Siri zaznamenávala konverzace, které neměla, a předala data třetím stranám.

Jeden uživatel řekl, že jeho soukromé diskuse se svým lékařem o „značkové chirurgické léčbě“ způsobily, že na tuto léčbu obdržel cílené reklamy, zatímco dva další uvedli, že jejich diskuse o teniskách Air Jordan, slunečních brýlích Pit Viper a „Olive Garden“ měla stejný vliv na cílené reklamy. 

Zdroj: gizmochina.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 7. 9. 2021, 17:57

Nečekané 😂 však od toto ten Apple je špehovat ale říkat mi ne to Google.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat