Obchod Play změní hodnocení aplikací a her

Obchod Play změní hodnocení aplikací a her
2021-08-24T08:00:10+02:00
• 24. 8. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Obchod Play se musí potýkat se spamem v recenzích a dokonce i s podvodným hodnocením. Kromě toho se Google snaží najít takový způsob, aby co nejvíce odpovídal aplikaci či hře. Nyní nás všechny čeká poměrně zásadní změna, která se dotkne i samotných vývojářů.

Dramatická změna v hodnocení

V tuto chvíli se zobrazuje u každého titulu kumulativní hodnocení od všech uživatelů. O listopadu tohoto roku dojde ke změně, že u aplikace nebo hry uvidíte jen hodnocení od těch, kteří pochází ze stejné země. Měli byste tak vidět hodnocení nějaké aplikace založené na zpětné vazbě dalších českých uživatelů. Nebudou se počítat recenze od lidí z jiných zemí. Dá se tedy předpokládat, že se změní počet hvězdiček. Jedná se o poměrně zvláštní krok, ale když si vezmete například nějakou českou aplikaci, tak může mít snížené hodnocení od uživatelů jiných národností, jelikož ji neporozuměli nebo byla příliš specifická pro naši zem.

Making Ratings and Reviews better for users developers v2 2048x1024x

Zdroj: Google

Nebude se jednat o jedinou změnu. Někdy na začátku příštího roku dojde k dalšímu vytřídění recenzí a hodnocení, tentokrát podle typu zařízení. Google uvádí, že zde bude záležet na typu zařízení, na kterém jste používali danou aplikaci. K dispozici budou kategorie tablety a ohebná zařízení, Chrome OS, Wear, Android Auto a mobily.

Takže v Obchodě Play uvidíte hodnocení od uživatelů ze stejné země a také se stejným typem zařízení. Díky tomu byste měli mít lepší představu o kvalitě aplikace nebo hry, přičemž dostanete představu, jak se daný titul hodí na stejný typ zařízení. Samozřejmě je otázkou, jak Google vyřeší případy, kdy například aplikace nebude mít dostatek hodnocení ze stejné země, z jaké pochází uživatel, nebo ze stejného typu zařízení.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat