Hodinky Fossil Gen 6 představeny, na nový systém si počkáte

Hodinky Fossil Gen 6 představeny, na nový systém si počkáte
2021-08-30T16:30:09+02:00
• 30. 8. 2021

Zdroj: Fossil

2

Google letos představil novou verzi operačního systému Wear OS, který nese označení 3. K dispozici je v tuto chvíli jen u hodinek od Samsungu a zřejmě to tak nějakou dobu zůstane. Ani dnes představené modely Fossil Gen 6 nemají k dispozici Wear OS 3. Skutečný důvod neznáme, ale možná si Samsung vydobyl exkluzivitu na nějakou dobu.

Dojmy z nových Galaxy Watch4 a Buds 2 – hodinkami zaplatíte přes Google Pay oficiálně v ČR

Fossil Gen 6

Nové hodinky nabízí poměrně standardní výbavu, ale dobrou zprávou je, že disponují procesorem Snapdragon Wear 4100+, který je navíc vybaven koprocesorem pro nenáročné použití. Hodinky by tak měly vydržet delší dobu na jedno nabití, ale výrobce není v tomto ohledu nějak přesný. Jen uvádí, že lze dosáhnout na několik dnů. Přesnější hodnoty nelze určit, jelikož Fossil nesdílí detailní specifikace.

FTW4062 main 1000x1160x FTW4062 3 1000x1160x

Zdroj: Fossil

Co se týče displeje, tak se nabízí úhlopříčka 1,28palců a jedná se o OLED panel. Dále je k dispozici 1 GB RAM, 8 GB úložiště, GPS, NFC a Bluetooth 5.0. K dispozici je jen WiFi provedení. Nechybí senzor tepové frekvence a okysličení krve. Další pokročilejší senzory nejsou k dispozici. Hodinky jsou vybaveny mikrofonem a reproduktorem. Nezapomnělo se ani na odolnost vůči vodě (3ATM). Nabíjení je zde přes konektory, přičemž společnost uvádí, že za 30 minut lze doplnit energii na 80 % kapacity.

FTW4059 main 1000x1160x FTW4063 main 1000x1160x

Zdroj: Fossil

Fossil Gen 6 jsou k dispozici ve velikostech 44mm a 42mm. Co se týče samotného systému, tak aktualizace na Wear OS 3 bude dostupná až příští rok, přičemž se máme těšit na vylepšení v mnoha oblastech, i třeba na speciální úsporný režim. Sice bychom měli brát sliby společností vždy s rezervou, tak v tomto případě Fossil poměrně dobře aktualizuje své produkty. Cena hodinek byla nastavena na 299 dolarů, což je v přepočtu přibližně 6 500 Kč bez daně.

Google Pay pro hodinky konečně v Česku [aktualizováno]

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

30. 8. 2021, 21:08

Proč by si Google nemohl udělat reklamu na své hodinky Fitbit.Společnost koupil.Sám používám Garmin Fenix 6X.Výdrž na jedno nabití je čtrnáct dní.Žádné jiné chytré hodinky nemají takovou výdrž.I když Gárminy jsou spíš sporttester.

Tomáš Frühauf

30. 8. 2021, 18:22

Situace okolo Wear OS je stále silné na kkt. Proč Google jako jedna z největších korporacích neumí vytvořit svoje vlastní hodinky s Pixel přívlastkem? Nechci Samsung nadstavbu a s tím omezení na funkce. Nechci hodinky se starým systémem, bez plnohodnotné e-sim a shit Fossil skinem a nejasnou SW podporou. Chci Pixel Watch nebo konkurenceschopný ekvivalent. Tohle je křeč. Plus nechápu propagaci Fitbit na Google Store. Zanikne Google Fit? A proč mají stále SmartWatche tak malé úložiště? V dnešní době chci aspoň 64 gb.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat