Fitbit Charge 5 oficiálně, mini trenér na zápěstí aktualizováno

Fitbit Charge 5 oficiálně, mini trenér na zápěstí [aktualizováno]
2021-11-10T16:50:28+02:00
• 10. 11. 2021

Fitbit Charge 5; Zdroj: Fitbit

Aktualizováno 10. 11.

Fitbit Charge 5 byl uveden před několika měsíci, přičemž EKG bylo dostupní jen pro některé země. Zastoupení společnosti nás informovalo, že chytrý náramek dostává aktualizaci, která zpřístupňuje právě EKG. Také nám bylo potvrzeno, že funkce je dostupná i pro uživatele v Česku. Kromě tohoto modelu je EKG dostupné i u modelu Fitbit Sense.

Původní článek 25. 8.

Google zatím nepohltil Fitbit a společnost stále funguje více méně nezávisle, tedy značka. Dokazuje to novým chytrým náramkem Fitbit Charge 5, který byl dnes oficiálně představen. Oproti minulé generaci přináší nejen změnu designu, ale také několik novinek.

Fitbit Charge 5

Asi nejviditelnější změnou kromě designu je použití barevného AMOLED displeje, který je dvojnásobně jasnější než u Fitbit Charge 4. Kromě toho byla rovnou zakomponována funkce Always-On, takže může neustále zobrazovat informace a není nutné vždy nějakým způsobem rozsvěcovat displej. Asi vás napadne, jak moc se tato změna odrazila na spotřebě energie. Fitbit slibuje 7 dnů používání na jedno nabití, což je poměrně dobrá doba.

bscap0005 1560x878x

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit Charge 5; Zdroj: Fitbit

Fitbit Charge 5 je prvním chytrým náramkem společnosti, který byl vybaven EDA senzorem. Ten měří reakci těla na stres prostřednictvím drobných změn v potních žlázách na prstech. Samozřejmě jsou na to navázané funkce, jejichž úkolem je pomoci uživateli snížit hladinu stresu. Nabízí se například aplikace Calm.

K dispozici bude také novinka v podobě Denního skóre, které se vypočítává z kondiční únavy (aktivity), variability srdečního rytmu (HRV) a posledního spánku. Na základě tohoto údaje vám náramek doporučí, jestli máte jít do nějaké fyzické aktivity nebo se spíše věnovat regeneraci. Dá se říci, že je to osobní asistent, který na základě dat pomůže s určením vhodné aktivity. Bohužel bude tato novinka jen pro předplatitele Fitbit Premium.

Fitbit Charge 5 1 1560x878x

Fitbit Charge 5; Zdroj: Fitbit

Charge 5 nabízí vestavěnou GPS, přes než 20 režimů cvičení, automatické rozpoznávání aktivity a odhad maximálního VO2. Samozřejmě nechybí senzor srdečního tepu a EKG, ale to bude dostupné zatím jen na vybraných trzích a jen pro uživatele starší 22 let. Součástí jsou také Zdravotní metriky, která poskytují informace o dechové frekvenci, teplotě povrchu těla a okysličení krve (SpO2).

Nechybí služba Fitbit Pay, kterou podporují některé české banky. Samozřejmostí je možnost zobrazování notifikací a také ovládání telefonních hovorů. Na zprávy lze také rychle odpovídat, jen je tato funkce dostupná u smartphonů s Androidem.

bscap0006 819x461x

Fitbit Charge 5; Zdroj: Fitbit

Při zakoupení chytrého náramku si společnost připravila pro nové zákazníky i 6měsíční předplatné služby Fitbit Premium, kde najdete hlubší analýzy zdraví a kondice, praktické tipy, více než 500 tréninků a obsah pro zlepšení psychické pohody a stravování. Nový chytrý náramek lze předobjednat již nyní přímo na stránkách společnosti. Následně bude dostupný u vybraných partnerů během tohoto podzimu za cenu 4 990 Kč.

Společnost také zdůraznila, že se v tomto roce ještě dočkáme nových chytrých hodinek, které budou obsahovat nově představený systém Wear OS 3. Bohužel jsme se nedozvěděli více informací, ani přesné datum představení.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat