Apple skenuje iCloud Mail už od roku 2019 a hledá CSAM

Apple skenuje iCloud Mail už od roku 2019 a hledá CSAM
2021-08-23T19:30:45+02:00
• 23. 8. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple nedávno ohlásil, že začne skenovat iCloud Photos pro obsah spadající do kategorie CSAM (child sexual abuse material), tedy materiály spojené s dětskou sexuální tématikou. Od ohlášení se musel k novince již několikrát vyjádřit a upřesnit systém skenování. Cílem je potlačit a odhalit takový materiál. Samozřejmě to bude mít i důsledky pro uživatele, kde je detekován CSAM. Jeden ze zástupců Applu se ale prořekl, díky čemuž došlo k odhalení praktik Applu.

Apple začne skenovat fotografie, aby odhalil obsah spojený se zneužíváním dětí

E-maily skenuje už od roku 2019

Eric Friedman, šéf pro boj proti podvodům ve společnosti Apple, prohlásil, že právě služby této společnosti slouží jako největší platforma pro distribuci dětské pornografie. A to má být důvod zavedení novinky, která bude skenovat iCloud Photos pro takový materiál. Avšak samotné tvrzení je poněkud zvláštní, když Apple teprve chystá zavést tento systém. Tudíž musí mít nějaká data pro takové tvrzení.

Ben Lovejoy z webu 9to5mac položil přímý dotaz společnosti Apple, co ji vede k takovému tvrzení. Zástupce firmy uvedl, že již od roku dochází ke skenování služby iCloud Mail pro obsah zobrazující sexuální zneužívání dětí (CSAM). Vzhledem k tomu, že veškerá pošta prochází přes servery Applu a nejsou šifrované stejně jako fotky, videa a další data uživatelů, bylo poměrně jednoduché pro Apple nasadit takový systém.

Screenshot 39 1265x628x

Zdroj: Apple

Navíc jsme se dozvěděli, že Apple má data o CSAM ještě z jiných zdrojů, ale již neuvedl, co dál skenuje nebo z čeho vychází. Jde vidět, že Apple v tomto ohledu nebyl až tak moc upřímný a nesdělil nikomu, že provádí takové skenování e-mailů. Lze jen dohledat v minulosti několik vyjádření zástupců společnosti Apple, že třeba provádí vyhledávání nelegálních obrázků a videí, ale nikdy nebyl nějak moc konkrétní, ani o samotné technologii.

Otázkou je, kde ještě Apple sbírá taková data a co vlastně provádí. Dá se předpokládat, že že někteří uživatelé budou považovat tyto kroky za zásah do osobních informací a dat.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat