Twitter dostává „dislike“, ale jen pro odpovědi a v omezené míře aktualizováno

Twitter dostává „dislike“, ale jen pro odpovědi a v omezené míře [aktualizováno]
2022-02-04T13:30:06+02:00
• 4. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 4. 2.

V polovině minulého roku začal si Twitter začal pohrávat s novým tlačítkem, pomocí kterého byste mohli dát negativní reakci odpovědi na příspěvek. Bylo k dispozici několik grafických variant zakomponování. Po prvotních testech se nakonec Twitter rozhodl pro jiné rozložení. Srdíčko zůstává a hned vedle se nachází šipka dolů. V tuto chvíli rozšiřuje okruh uživatelů, kteří si vyzkouší novinku, ale zatím jen ve webové verzi. Později bude k dispozici pro aplikace na mobilních telefonech. Zatím se neví, kdy a jestli se dostane funkce mezi všechny uživatele.

FKs9bP1X0AYbY4D 3308x3308x

Zdroj: Twitter

Původní článek 24. 7.

Tlačítko „To se mi nelíbí“ je již dlouhou dobu jednou z nejžádanějších funkcí, alespoň co se týká platformy Twitter. Uživatelé po této funkcionalitě volají dlouhá léta, stejně tak jako po možnosti editovat již zveřejněné tweety. Funkce by mohla pomoci uživatelům přiblížit, zda jsou tweety relevantní, či nikoliv.

Líbí, nelíbí

Twitter oficiálně oznámil, že aktuálně testuje nový systém downvote a upvote s malou skupinu iOS uživatelů. Nová funkce se objevuje několika různými způsoby nad obvyklými možnostmi interakce s odpovědí na tweet. U některých se tlačítka upvote a downvote zobrazují jako šipky nahoru a dolů, palec nahoru a palec dolů nebo ikona srdce a šipka dolů.

Twitter

Zdroj: Twitter

Nový systém je prý navržen tak, aby měřil typy odpovědí, které lidé mají rádi na Twitteru. Zajímavější je ale fakt, že se hodnocení (like / dislike) nebude široké veřejnosti vůbec zobrazovat. Jako uživatel budete moci pouze ohodnotit příspěvek, přičemž ostatní hodnocení neuvidí. Tím by se mohlo předejít k šíření dezinformací nebo alespoň by nemuselo docházet k ovlivňování příspěvků. 

Zdroje: neowin.net, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat