Google Lens přichází na počítače aktualizováno

Google Lens přichází na počítače [aktualizováno]
2022-04-16T10:39:03+02:00
• 21. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 21. 3.

Google sice oznamuje novinky jak na běžícím pásu, ale to ještě nemusí znamenat, že jsou dostupné pro všechny. Příkladem je Google Lens ve webovém prohlížeči Chrome pro počítače. Sice byla integrace oznámena před nějakou dobou, ale asi až nyní dochází k nasazení u všech uživatelů. S tím ale také souvisí, že například nebude dostupné běžné vyhledávání přes Google, co se týče obrázků. V kontextovém menu nově najdete jen hledání skrze Google Lens službu.

lens 448x555x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 30. 9.

Google potvrdil příchod služby Lens do Chromu pro počítače. Funkce se ukrývá pod kontextovým menu, kde aktivujete funkci. Následně se spustí nástroj pro výběr oblasti. Pak se objeví výsledky na pravé straně.

ezgif 3 1aec4cb5574f 480x269x

Zdroj: Google

Původní článek 23. 7.

Google nedávno vydal Chrome ve verzi 92, přičemž se zaměřil zejména na bezpečnost. S odstupem času se ale ukazuje novinka v podobě integrace služby Google Lens. Ta slouží na smartphonech k identifikaci objektů na fotografiích a obrázcích. Dokáže je rozpoznat a také se nabízí práce s textem.

Vychází Chrome 92, zaměřuje se na vylepšení zabezpečení

Lens a Chrome

Google se hodně věnuje službě Google Lens a integruje ji do nejmenších součástí v Androidu. Stává se tak pomalinku nedílnou součástí a užitečným nástrojem. Díky integraci do běžného Chromu pro počítače tak rozšiřuje své působení a dostává se na Windows, Linux a macOS. Služba je ale tak trochu ukryta.

Google Lens mění design, ale starý stále zůstává

Někteří uživatelé zaznamenali, že při kliknutí pravým tlačítkem na obrázek na jakékoliv stránce se v kontextové nabídce objeví možnost vyhledání informací pomoci Google Lens. Zároveň ale mizí možnost vyhledání obrázku přes Google Vyhledávání. Nejde v tomto případě jen o změnu pojmenování. Jakmile necháte službu Google Lens pracovat, výsledky se zobrazí na speciální webové verzi Google Lens. Jinak řečeno, zobrazí se stránka lens.google.com, přičemž na levé straně je samotný obrázek a na pravé pak vyextrahované informace.

google lens 1200x675x

Zdroj: Google

Výsledky jsou více méně stejné jako v případě služby na mobilních telefonech. Ačkoliv máme k dispozici Chrome 92 na počítači s Windows 10, tak položka Google Lens se neobjevila v kontextové nabídce. Nevíme, jaká je podmínka pro aktivaci. Buď Google zavádí službu postupně, nebo je limitovaná na země, jazyk nebo jsou zde jiné podmínky.

Zdroje: 9to5google.com, engadget.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vilém Zechner

7. 2. 2022, 9:12

Od té doby, co se mi na počítači při vyhledávání podle fotky, zobrazuje služba Google lens, tak jsou výsledky vyhledávání hodně mizivé. Vyhledávání přes Google obrázky bylo mnohem lepší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat