Dotekomanie.cz

Aplikace Moje mapy Google brzy skončí

mymaps header 1601x901x

Zdroj: Google

Google má skutečně mnoho aplikací a služeb. O některých se dozvíme ve chvílí jejich konce, na jiné se tak trochu zapomene. Dnes zde ale máme předzvěst konce aplikace Moje mapy Google, která slouží pro vytváření a upravování vlastních map, respektive vrstev postavených na službě Google Mapy.

Moje mapy Google

Redaktorům webu 9to5google se podařilo v nové aktualizaci aplikace Moje mapy Google pro Android objevit přípravy samotného konce aplikace. Dle jejich zjištění dojde k ukončení 15. října tohoto roku. Je ale otázkou, kdy se tato informace objeví oficiálně a jestli nedojde k posunu. Google tak trochu zapomněl na aplikaci, jelikož poslední větší aktualizace proběhla v roce 2016, kdy byla představena verze 2.0. Nejnovější aktualizace byla vypuštěna 19. července, přičemž nic zásadního se nezměnilo. Zřejmě jde jen o přípravu konce a samotná informace bude aktivována v aplikaci vzdáleně přes servery Googlu.

Zřejmě se Googlu nevyplatilo udržovat mobilní aplikaci. Co se týče služby jako takové, nedochází k jejímu ukončení. Bude nadále fungovat a Google přímo vybízí, aby uživatelé používali přímo mobilní webovou stránku pro práci přes smartphony.

 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Co se týče mobilní verze, tak postrádá modernější vzhled. Zřejmě se ale připravuje větší redesign. Pravděpodobně souběžně s představení nové podoby webové verze dojde k oznámení konce aplikace pro mobily.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version