Amazon chce vstoupit na trh s chytrými hodinkami

Amazon chce vstoupit na trh s chytrými hodinkami
2021-07-15T14:40:41+02:00
• 16. 7. 2021

Zdroj: Amazon

Společnost Amazon již dávno není jen o prodeji skrze svůj obchod. Firma se soustřeďuje i na technologie, přičemž za zmínku stojí například tablety Fire, které disponují Androidem, ale veškerý ekosystém je navázaný na služby Amazonu. Nesmíme zapomenout produkty pro domácnost napojené na Alexu. Svého času se firma pokusila vytvořit i mobilní telefon, ale celý projekt skončil neúspěchem. Nyní to vypadá, že se dočkáme chytrých hodinek s podporou asistentky Alexa.

Amazon hodinky

V tuto chvíli jsou k dispozici jen kusé informace o samotném projektu. Hodinky mají nést kódové označení Seeker a mají mít minimálně k dispozici GPS modul. Hodinky ale nejsou určeny primárně pro běžné uživatele. Amazon je chce zacílit na děti ve věku čtyři až dvanáct let. Jejich konstrukce má být univerzálnější, aby bylo možné je použít i jako klip k oblečení nebo jako přívěsek.

Amazon má u hodinek nabídnout možnost aktivace hlasem asistentky Alexa, přičemž veškerý obsah bude limitován na věk dítěte. To všechno by mělo být podpořeno o rodičovské funkce, kde bude i možnost sledování a monitorování dítěte. Samotné hodinky mají mít nastavenou cenu na 99 dolarů, přičemž součástí bude i měsíční poplatek za rodičovské funkce.

Amazon Q3 2020 1 1000x1000x

Zdroj: Amazon

Je ale otázkou, jestli Amazon nechá tento projekt zaměřený jen na děti, nebo zde budou i běžné modely pro dospělé jedince. Kategorie chytrých hodinek je rozmanitější než mobilních telefonů a již nyní najdeme na trhu několik platforem. Je zde tedy šance na úspěch pro Amazon, zejména při agresivní cenové strategii.

Nesmíme zapomenout, že Amazon není jedinou velkou společností, která chce vstoupit na trh s chytrými hodinkami. Ještě se máme dočkat například Facebook hodinek.

Facebook chystá vlastní chytré hodinky s dvěma fotoaparáty

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat