Dotekomanie.cz

Twitter Blue – nová placená služba, která toho zatím moc nenabízí

Twitter

Zdroj: Dotekomanie.cz

Po dlouhé době spekulací a úniků zde máme konečně placenou verzi sociální sítě Twitter. Vysloužila si název Twitter Blue. Verze zdarma ale nikam nezmizí. Platící uživatelé dostanou několik funkcí navíc.

Několik placených funkcí

V první řadě Twitter zmiňuje možnost vytvářet si záložky, kam si uživatel může ukládat jednotlivé tweety. Nabízí se několik základních kategorií, ale je k dispozici i možnost vytváření nových. Díky této funkci si nebudete muset příspěvky sdílet a ukládat do alternativní služby, případně je označovat například srdíčkem, aby se někam aspoň uložily.

Zdroj: Twitter

Možnost upravit vlastní tweet po odeslání zde není. Spíše jen taková náhrada v podobě zdržení zveřejnění. Respektive se nabízí časový limit 30 sekund. To je doba, po kterou můžete zrušit zveřejnění příspěvku. Zde se tak nabízí rychlejší možnost zrušení, než v případě, kdy jste museli tweet smazat po zveřejnění.

Zdroj: Twitter

Také se dočkáme čtecího módu, ale funkce bude dostupná později. V tomto případě se bude nabízet obsah od partnerů, přičemž bude bez reklam. Nepřijdou ale zkrátka. Twitter by jim měl platit za dostupnost článků, zejména asi těch placených.

Zdroj: Twitter

Mezi další funkce patří například změna vzhledu, tedy v případě barvy. Také je zde možnost změny ikony. Další funkce ale budou přibývat.

Nová služba Twitter Blue je v tuto chvíli dostupná jen v Kanadě a Austrálii, později dojde k rozšíření. Cena byla stanovena na 3,49 kanadských dolarů, což je v přepočtu přibližně 60,50 Kč.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version