3 nejlepší brokery pro obchodování akcií sponzorovaný článek

3 nejlepší brokery pro obchodování akcií [sponzorovaný článek]
2021-06-16T16:20:10+02:00
• 16. 6. 2021

Jako makléře si možná představíte kravaťáka z Wall Street, který na parketu pořvává nákupy a prodeje cenných papírů, ale to je dnes již minulostí. V současné době obchodníci přechází na online platformy, kde obchodování probíhá na pár kliknutí. Úkolem brokera je dělat prostředníka mezi prodávajícími a nakupujícími. Za tuto službu si obvykle účtuje poplatek z obchodu, který je předem dohodnutý. Hlavním důvodem, proč lidé brokery používají, je zjednodušení a zrychlení procesu investování do akcií obchodovaných na burzách. Broker totiž udělá vše za vás – realizaci obchodu, připsání dividendy nebo zpracování zůstatku.

Na co se dívat při výběru brokera pro nákup akcií

Počáteční vklad

V dnešní době už většina brokerů minimální vklady nevyžaduje, což se bude líbit všem nováčkům s omezeným rozpočtem. Pro specifické typy účtů se však může tato částka pohybovat v rozmezí 500 až 10 000 USD.

Provize

V první řadě se podívejte na všechny provize a poplatky účtované brokerem. Občas neplatíte za realizování obchodů, ale to neznamená, že máte vše zdarma.

Dostupné možnosti analýzy

Flexibilní možnosti analýzy akcií jsou velice důležitým ukazatelem kvality poskytovaných služeb. V mnoha případech úspěšnost vašich obchodů závisí právě na široké nabídce instrumentů a indikátorů pro technickou analýzu.

Technická podpora

Nepřetržitá zákaznická podpora je dalším klíčovým faktorem při výběru perfektního brokera. Pokud budete tuto oblast přehlížet, může se vám to vymstít v nejhorší chvíli.

Hodnocení online brokerů pro nákup akcií

1. eToro

eToro je izraelská společnost se specializací na finanční služby a copy trading. Má pobočky v Austrálii, Spojeném království, Izraeli, USA a na Kypru a nabízí obchodování cenných papírů z různých burz po celém světě. Po založení účtu můžete nakupovat a prodávat CFD na různá aktiva včetně akcií, komodit, potravin, fondů, měn a kryptoměn. Platforma se pyšní nabídkou moderních nástrojů pro technickou analýzu a ekonomickým kalendářem, který shrnuje aktuální dění na trzích. K dispozici je také bezplatný demo účet, kde si můžete osahat obchodní podmínky brokera a otestovat své strategie.

Silné a slabé stránky eToro:

+

  • Různé možnosti vkladu a výběru.
  • Moderní produkt – šikovná inovativní platforma pro kopírování obchodů s integrovanou sociální sítí.
  • Široká nabídka komodit.

  • Absence podpory v reálném čase přes chat nebo telefon.
  • Vysoké poplatky za výběr peněz.

2. RoboMarkets

RoboMarkets je evropský broker podléhající regulaci CySEC, číslo licence 191/13. Povolení získala společnost rok po svém založení, a to v roce 2013. Společnost prochází pozitivním rozvojem a dnes poskytuje profesionální služby institucionálním a individuálním klientům z Evropy. RoboMarkets je multi-asset broker s nabídkou 8 typů aktiv a více než 12 000 obchodních instrumentů. Klientům zajišťuje profesionální obchodní platformy a terminály i nejnovější obchodní technologie. Pro řešení všech problémů máte k dispozici zákaznickou podpora 24/7, a to hned v několika jazycích.

Silné a slabé stránky RoboMarkets

+

  • Evropská licence potvrzující spolehlivost brokera.
  • Široká nabídka obchodních instrumentů.
  • Komise na účtech ECN a Prime patří mezi nejnižší na trhu.
  • Peníze klientů jsou drženy na oddělených účtech, což zajišťuje vyšší bezpečnost.
  • Pestrá nabídka platforem: MetaTrader 4/5, vlastní platforma R WebTrader a R Trader, investiční platforma CopyFX.
  • Společnost je držitelem mnoha prestižních ocenění a titulů.

  • Brokery poskytuje služby pouze v Evropě.

3. Fidelity

Fidelity je známá mezinárodní společnost operující od roku 1946. Sídlí v Bostonu (USA). Holding nabízí širokou škálu finančních služeb, obchodních aktiv a několik typů účtů.

Na obchodních účtech jsou k dispozici indexy, futures, akcie podílových fondů, akcie a další cenné papíry. Platforma má integrovaný systém, který pomáhá investorů objektivně hodnotit rizika a testovat své strategie, než se pustí do obchodování.

Silné a slabé stránky Fidelity

+

  • Velice rychlá realizace příkazů.
  • Rozsáhlá nabídka analytických instrumentů.
  • Široká škála obchodovatelných cenných papírů.

  • Komplikované vyhledávání aktiv.
  • Relativně vysoké poplatky za brokerské služby.
  • Instrumenty nejsou přístupné kompletně z jedné platformy.

Shrnutí

Výběr brokera pro nákup akcií se může zdát, obzvlášť v dnešní době technologií, jako tvrdý oříšek. Musíte zohlednit celou škálu faktorů jako poplatky, technická řešení, výši vstupního vkladu atd. Není na škodu vybírat z oficiálně licencovaných společností, i když jsou podmínky ostatních brokerů velice lákavé.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat