Google Zprávy pro Android získají dvě užitečné novinky

Google Zprávy pro Android získají dvě užitečné novinky
2021-05-27T19:50:21+02:00
• 28. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Google se poměrně dobře stará o svou aplikaci Zprávy pro SMS, MMS a RCS. Sice některé funkce přichází se značným zpožděním oproti konkurenci, ale jde vidět postupný vývoj. Například se podařilo zaznamenat, že se chystá podpora pro tablety a také možnost synchronizace, která přinese možnost komunikace i na tabletech jen s WiFi připojením. Nyní se objevují náznaky dalších novinek.

Zprávy pro Android mají přeuspořádané sdílení dodatečného obsahu

Pro lepší přehlednost

Sice jsou v oblibě zejména komunikační platformy využívající jen internetové připojení, někdy přijde důležitá zpráva přes SMS nebo RCS. Následně ji ale nalézt, je někdy velký oříšek a je potřeba hodně trpělivosti. Samotný zdrojový kód ale objevuje náznak nových funkcí.

Tou první je možnost připnutí konkrétní konverzace. Díky tomu se vždy objeví na první pozici v seznamu všech zpráv. V tuto chvíli je stanoven limit na tři připnuté konverzace, ale je možné, že se tento limit změní. Až bude funkce aktivní, budete si moci takto zvýraznit například číslo objednávky, důležitou SMS zprávu atd.

unnamed 6 572x1016x unnamed 7 539x959x

Zdroj: Google

Druhá novinka jde trochu více do hloubky. Uživatel si bude moci přidat konkrétní zprávu z konverzace mezi oblíbené. Ty následně budou přístupné přes vyhledávání, aspoň podle současných zdrojových kódů, ale možná se dočkáme speciálního odkazu k oblíbeným zprávám. Dá se říci, že se bude jednat o systém záložek.

Kdy se novinky objeví, není zatím známo. Odhadujeme, že by se jedna z těchto funkcí mohla objevit v horizontu týdnů neb měsíců.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pravdou je, že na čistém androidu šlo o jednu z prvních apliikací, kterou jsem natrvalo deaktivoval a používám jinou, uživatelsky násobně lepší a přehlednější aplikaci. Za mne jsou zprávy od G jedna z jejich nejhorších aplikací.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat