Dotekomanie.cz

Xiaomi Mi 11X Pro je vylepšenou verzí Poco F3

Xiaomi

Xiaomi Mi 11X Pro; Zdroj: Xiaomi

Že některé společnosti pojmenovávají své mobily různě pro rozlišené trhy, není nic neobvyklého. U některých společností se ale mění i samotné značky. Xiaomi je toho příkladem. Subznačka Poco představila nedávno model Poco F3, který byl uveden jako Xiaomi Mi 11X v Indii. Kromě toho jsme se ale dočkali ještě jednoho modelu v podobě Xiaomi Mi 11X Pro. Ten je zřejmě zcela nový, případně byl někdy uveden pod jiným označením, ale nedopátrali jsme se ho. Možná nás teprve čeká jeho uvedení. Otázkou je, jestli bude vystupovat na globálním trhu jako Xiaomi, Redmi nebo Poco.

Skoro top model

Xiaomi Mi 11X Pro jakoby z oka vypadl Poco F3. Designové změny zde nejsou a dokonce je většina specifikací stejná. Rozdíl ale najdeme u zadního hlavního foťáku, kde je nově 108MPx snímač. Zbylé dva slouží stejně jako u F3 pro ultra širokoúhlé snímání a pro makro snímky.

Xiaomi Mi 11X Pro; Zdroj: Xiaomi

Druhý zásadní rozdíl je u použitého procesoru. Zatímco Poco F3 nabízí Snapdragon 870, tak Xiaomi Mi 11X Pro je vybaven Snapdragonem 888, tedy aktuálně nejlepším procesorem od Qualcommu. V případě operační paměti se nabízí rovnou 8 GB prostoru.

Xiaomi Mi 11X Pro má v Indii nastavenou cenu na 39 999 indických rupií, což je v přepočtu přibližně 11 430 Kč. Nyní si musíme počkat, jestli zavítá i do Evropy a také pod jakým označením.

Specifikace Xiaomi Mi 11X Pro

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version