Apple testuje detailnější vyhledávání pro App Store

Apple testuje detailnější vyhledávání pro App Store
2021-04-12T09:30:48+02:00
• 12. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle posledních zpráv se zdá, že Apple testuje výraznou změnu pro App Store. Změna by se měla projevit hlavně v oblasti vyhledávání. Někteří uživatelé si všimli značek v App Storu při hledání populárních výrazů. 

Apple testuje velkou novinku

Tuto novinku poprvé spatřil uživatel Nickjsheriff, který se ihned pochlubil na Twitteru. Když například hledáte v App Storu širší výraz, například „akční hry“, zobrazí se nová řada značek v horním rohu vyhledávání. To vám umožní dále upřesnit váš dotaz pomocí specifik jako „multiplayer“, „offline“, „anime“ a „děti“. Klepnutím na jednu ze značek se filtr použije na vše hledání. 

Apple

Zdroj: 9to5Mac

Pokud vám ale rozhraní připadá povědomé, máte pravdu. Už v iOS 7 Apple související hledané výrazy pro App Store testoval, a dokonce ve velmi podobném kabátku. Funkce ale byla nakonec poměrně rychle po spuštění odstraněna. 

Poprvé byly tyto značky zachyceny u hrstky uživatelů s iOS 14.5 a iOS 14.4.2. Velmi pravděpodobně se tedy jedná o změnu na straně serveru, kterou Apple pomalu zavádí mezi širší veřejnost. Je ale také možné, že jde pouze o test a společnost nikdy funkci oficiálně nespustí. Jedná se nicméně o zajímavý experiment. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat