Twitter zavádí lepší zobrazování fotografií aktualizováno

Twitter zavádí lepší zobrazování fotografií [aktualizováno]
2021-11-11T18:45:46+02:00
• 11. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 11. 11.

Po šesti měsících zde máme dokončení zavádění nové funkce v rámci sociální sítě Twitter. V aplikacích již nedochází k ořezávání větších fotografií a zobrazují se celé. Až nyní je novinka dostupná i pro webové rozhraní, což se dotýká i samotného editoru, kde uvidíte celou fotografii. Pokud novinku ještě nemáte, pravděpodobně se dočkáme v horizontu dnů.

Aktualizováno 6. 5.

Před dvěma měsíci Twitter oznámil, že pracuje na lepším zobrazení fotografií, zejména na mobilních telefonech. Dnes jsme se dočkali zavedení této funkce pro všechny uživatele aplikace Twitter pro Android i iOS. Bohužel společnost již neuvedla, kdy se taková novinka dostane do webové verze a případně do služby Tweetdeck. I tak byste měli mít na mobilních telefonech trochu smysluplnější zobrazení fotografií místo nic neříkajícímu ořezání.

E0pd2L2XEAQ gnn 910x1024x E0pd2hPXoAY9 TZ 910x1024x

Původní podoba vs. nová; Zdroj: Twitter

Původní článek 12. 3.

V tomto roce se dočkáme nových funkcí u sociální sítě Twitter, přičemž se nabídne i možnost placení. Nepůjde ale v základu o bonusové funkce v rámci celé sociální sítě. Spíše budete moci platit napřímo jinému uživateli za bonusový obsah. Také se dočkáme Komunit, což by mohlo oživit diskuze. Nyní se ale vývojáři zaměřují na trochu jiný problém, který je vyčítán Twitteru již nějakou dobu.

Twitter zavede Super Followery a Komunity

Zaměřeno na fotografie

Twitter oficiálně oznámil, že začíná testovat nový typ zobrazení fotografií i jednotlivých příspěvků. V tuto chvíli, pokud nasdílíte snímek, tak je značně ořezaný. Ve výsledku se tak kolikrát ztratí hodně obsahu a ostatní uživatelé vidí nic neříkající obrázek. Až při kliknutí se zobrazí kompletně celý.

EwIVTXNXcA0bm q 901x1024x EwIVTwKWYAchIkC 901x1024x

Současná podoba vs. nová; Zdroj: Twitter

Jak můžete vidět na obrázcích výše, v aktuální verzi je fotografie vždy zobrazena ve streamu ve velmi ořezané formě. Pokud budete zařazení do testování, nabídne se vám zobrazení snímku v plné velikosti, respektive nebude ořezán. Samozřejmě že takto zabere více prostoru na displeji, ale to asi nebude takový problém. Novinka bude k dispozici jen u sdílení jedné fotografie. Pokud jich uživatel zveřejní několik v jednom příspěvku, dojde k ořezání náhledů.

Vzhledem k tomu, že se jedná teprve o fázi testování, není jasné, jestli se novinka dostane mezi všechny uživatele a jestli vůbec. Kromě této novinky Twitter také uvádí, že pracuje na lepší možnosti nahrávání 4K videí a fotografií. Pracuje tak na vylepšení kvality obsahu, který je sdílen na sociální síti.

Zdroje: twitter.com, xda-developers.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat