Dotekomanie.cz

Black Shark 4 a 4 Pro oficiálně, na rychlosti se nešetřilo

20210323160600 929 1 1920x818x

Black Shark 4; Zdroj: Black Shark

Už bylo představeno několik herních mobilů a dnes zde máme dalšího nováčka, respektive dva nové modely Black Shark 4 a 4 Pro. Jsou si velice podobné, a to i z pohledu konstrukce, i tak Pro verze nabízí něco víc. Jen je otázkou, jestli se nevyplatí ušetřit a pořídit si jen základní model.

Asus ROG Phone 5 představen, nabízí se i verze Pro a Ultimate

Black Shark 4 a 4 Pro

Obě novinky nabízí totožný displej s Full HD+ rozlišením a 144Hz frekvencí. Prostě takový standard pro herní smartphony. Black Shark 4 nabízí procesor Snapdragon 870 a verze Pro je pak vybavena výkonnějším model Snapdragon 888.

Black Shark 4 Pro má také upravené úložiště, které je tvořeno dvě SSD disky pro zvýšení rychlosti. Dle výrobce došlo k navýšení rychlosti čtení o 55 %, u zápisu se dosahuje 69% zrychlení.

Black Shark 4; Zdroj: Black Shark

Operační paměť může mít až 16 GB a úložiště až 512 GB. Nabízí se tedy dost variant. Co se týče rozdílů, tak Black Shark 4 Pro je vybaven lepší sestavou stereo reproduktorů, přičemž dle DxOmark se jedná o mobil s nejlepším audio výstupem na současném trhu. Běžný model má také stereo, jen byla použita o něco slabší technologie.

Black Shark 4; Zdroj: Black Shark

Poslední markantní rozdíl se nachází na zadní straně, kde Black Shark 4 má 48MPx hlavní foťák, verze Pro pak nabízí 64MPx. Zbylé dva jsou stejné. V obou případech se o energii stará baterie s kapacitou 4500 mAh s podporou 120W nabíjení.

Jak je vidět, společnost se tentokrát nespoléhá na dodatečná herní tlačítka jen s využitím běžných dotykových ploch. K dispozici jsou fyzická tlačítka, což se může zalíbit nejednomu příznivci hraní.

Specifikace Black Shark 4

Specifikace Black Shark 4 Pro

Ceny

V tuto chvíli jsou známé jen ceny v Číně, ale nemělo by dlouho trvat a oba mobily budou zvedeny i v Evropě, případně v Česku. V tuto chvíli neznáme oficiální datum zahájení prodeje v Evropě.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version