Dotekománie 2.0 pro Android – změna na každém kroku

Dotekománie 2.0 pro Android – změna na každém kroku
2013-11-01T18:00:17+02:00
• 1. 11. 2013
16

Přesně před rokem existoval náš web jeden měsíc a měli jsme před sebou nejasnou budoucnost. Zároveň jsme vás v ten samý den ve večerních hodinách snad mile překvapili aplikací Dotekománie pro Android, která vynikala v mnohých ohledech nad ostatními.

2013-11-01 13.59.02_framed

Největší novinkou nebylo  pohodlné čtení na smartphonu nebo tabletu, ale předplatné. Díky menší měsíční nebo roční částce zmizely reklamy z aplikace a z webu. Navíc jste si mohli a můžete číst články v předstihu – dříve než vyjdou.

Další podstatnou novinkou byly notifikace na nové články. Někteří se ještě do dnešního dne ptají, kde se dá nastavit interval, aby naše aplikace zbytečně nečerpala drahocenné FUP. My stále odpovídáme, že nic není potřeba nastavovat. Až vyjde nový článek, upozorníme aplikaci ze serveru. Pokud nedostane příkaz, je zcela neaktivní.

Tyto stěžejní funkce jsme následně rozšiřovali, přičemž nedávno jsme představili možnost přihlášení skrze Google+ účet. Ani design nezůstal opominut a aplikace má již moderní výsuvné menu na levé části. Po jednom roce jsme nasbírali dostatek podnětů, abychom vylepšili Dotekománii pro Android i do nového roku. Pojďme se podívat, co je nového.

Nový moderní design

Byli jsme se vzhledem aplikace spokojeni, ale jakmile jsme uviděli první snímky s Androidem 4.4 KitKat, hned jsme věděli, že musíme něco změnit. Aplikaci jsme oblékli do modernějšího a slušivějšího kabátu a nevynechali jsme ani jeden kout. Jen komentáře zůstávají stejné.

Zatrhli jsme hnědou dominantní barvu napříč aplikací. Nyní je kompletně v našich barvách, tudíž ji nepřehlédnete. Kromě změny barviček, došlo i na nový výpis článků, který je optimalizovaný pro lepší přehlednost.

screen20 screen10 screen23

Došlo na změnu i v nočním módu aplikace, který se vyjímá na AMOLED displejích. Nyní stačí kliknout na menu a zvolit tlačítko Zhasnout. Prohodí se barvy a vše trochu ztmavne. To zajisté uvítáte v noci, aby vás displej neoslňoval.

Čtení bez zábran

Dlouho jsme přemýšleli nad tím, jak vám zpříjemnit čtení obsahu i na menších displejích. Každý nemá 5palcové pádlo a mnozí z vás máte raději menší smartphony. Abyste nebyli ochuzeni o obsah na úkor ovládacích prvků, představujeme Full Screen mód.

screen22

Jak funguje? Otevřete si článek na smartphonu a dvakrát se rychle dotkněte displeje v oblasti textu. Ihned zmizí ovládací prvky aplikace, díky čemuž máte větší prostor pro čtení. Pro návrat stačí udělat stejný úkon a vše se vrátí zpět. No není to geniální?

Aktualizujeme moderně

Samozřejmě se vám někdy stalo, že jste se chtěli podívat, jestli nevyšel nový článek. Pro aktualizaci seznamu/streamu jste museli hledat nějaké tlačítko, díky kterému se načetl nový obsah.

Nyní již nic hledat nemusíte. Stačí jedno gesto – tažení prstu z horní části displeje k dolní. Je vám to povědomé? Podobnou funkci najdete hlavně u aplikací od Googlu, takže proč vám neumožnit něco, na co jste zvyklí.

Fotografie ještě jednodušeji

Při čtení článků jste byli dosti často otravováni celkem nepohodlným prohlížením fotografií. Museli jste kliknout na fotografii nebo obrázek, prohlédnout si obsah, vrátit se zpět a přejít k dalšímu snímku.

Vyslyšeli jsme vaše prosby a nyní vám stačí, když otevřete první fotografii v článku. Pro prohlédnutí zbylých stačí šoupat prstem po displeji zleva doprava a naopak. Prohlédnete si tak každý snímek bez otravného přeskakování do článku a hledáním další fotky.

A to není vše

Samozřejmě to není vše, co jsme změnili nebo přidali. Pohráli jsme si s nastavováním písma, kde je nyní procentuální vyjádření velikosti.

Obdrželi jsme několik stížností během léta. Pokud jste nechali smartphone nebo tablet vypnutý doma, tak po jeho zapnutí se začaly ozývat všechny notifikace na nové články. Znamenalo to jen jednu věc. Byli jsme aktivní a čekalo někdy na vás neuvěřitelné množství článků. To vše mělo za následek, že mobil neustále vyzváněl. Nyní zazvoní jen jednou, pokud v krátké chvíli přijde více notifikací.

Aktualizace Dotekománie pro Android na verzi 2.0 bude dostupná během několika hodin.

logo-app Dotekománie.cz Brightify Zdarma ANDROID

Tímto naše práce nekončí. Svěží vzhled, nové funkce a ladění aplikace nám vnuklo několik dalších nápadů. Již nyní se můžete těšit na další novinky, které pro vás připravujeme.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Bohužel pro mne aplikace nepřináší nic tak přelomového. Upřednostnění velikosti obrázků na úkor textu a tím snížení počtu viditelných položek bez nutnosti skrolování v seznamu článků mi prostě vadí. Rád bych se vrátil k předchozí verzi, nemá někdo předchozí verzi APK? Díky předem! bananisin@gmail.com

František Fojtík

2. 11. 2013, 8:10

Proč se najde pokaždé někdo co musí všechno zničit ?

Bože můj, zase někdo nechápe psaný text. Psal jsem o SVÉ osobě, o tom co MNĚ nevyhovuje. Nevyžaduji po vývojářích aby udělali změnu, jen se ptám, zda někdo nemá starší verzi, která MNĚ OSOBNĚ vyhovovala více.

Michal Navratil

9. 11. 2013, 7:36

jo, taky mi vyhovovala ta puvodni verze, dneska jsem spustil novou verzi na tabletu a uprimne vypada otresne, ta starsi vypadala stokrat lip!!!

František Fojtík

1. 11. 2013, 22:01

Aktualizace provedena. Jsem moc spokojen. Dík.

Pořád se mi zdá jakoby to mu něco chybělo…

Tadeáš Kříž

1. 11. 2013, 20:30

A to? Kazdy napad zvazime a pokud se nam bude libit tak implementujeme.

Vladislav Kluska

1. 11. 2013, 19:53

Musím říct, že super :-) jen načítání článků teď trvá o něco déle. Konečně to však ukazuje, že se vůbec něco děje.

Přemysl Vaculík

VIP 1. 11. 2013, 20:51

Zapracujeme na tom.

Daniel Čermák

VIP 1. 11. 2013, 19:27

Po updatu ani po reinstalaci nefunguje. Spadne hned po spuštění :)

Přemysl Vaculík

VIP 1. 11. 2013, 19:55

Zkuste vymazat data aplikace v nastavení.

Daniel Čermák

VIP 1. 11. 2013, 19:57

Já aplikaci odebral úplně a znovu nainstaloval ale výsledek stejnej, i teď po smazání dat :)

Přemysl Vaculík

VIP 1. 11. 2013, 20:02

Jaké máte zařízení, systém atd….

Daniel Čermák

VIP 1. 11. 2013, 20:04

Android 2.3.7, ZTE Blade, Cyanogen 7.2.0 :)

Tadeáš Kříž

1. 11. 2013, 20:18

Chyba je v knihovne kterou jsme pouzili. Oprava bude zitra.

František Fojtík

1. 11. 2013, 18:36

Na Českou aplikaci dobrý design.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat