Dotekomanie.cz

První betaverze iOS 14.5 přináší podporu dual SIM 5G, PS5 ovladačů a další novinky

iOS 14 5 1748x983x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple vydal první betaverzi operačního systému iOS 14.5, která přináší velmi zajímavé novinky a také dlouho očekávanou podporu 5G pro dual SIM režim. Do dnešního dne musí iPhone 12 s podporou 5G při dvou aktivních SIM kartách být aktivní v LTE sítích. Novinkou je také podpora herních ovladačů konzolí nové generace.

Apple vydal iOS 14.5 beta 1

Nový iOS s číslovkou 14.5 přináší několik novinek. Dlouho očekávanou novou funkcí je podpora 5G při dvou SIM kartách v telefonu, tedy jedné eSIM a druhé fyzické SIM karty. Novinka bude dostupná v sítích po celém světě.

Zdroj: Macrumors.com

Potěšující zprávou je také podpora herního ovladače PlayStation 5 a Xbox Series X. Nový iOS dále přináší App Tracking funkci, díky které bude uživatel muset nejprve povolit jeho sledování aplikací třetí strany.

Siri se naučila nový příkaz: „Hey Siri, call emergency“. Ten vám zavolá pomoc v případě nouze. V aplikaci Připomínky přibyla možnost tisknout a seřadit připomínky třeba podle data, priority nebo názvu. Mírné úpravy rozhraní se dočkala aplikace Apple News, Apple Podcasty a také Siri v kompaktním režimu.

Zdroj: Apple

Pro nás nepříliš zajímavou novinkou vzhledem k nedostupnost Apple Fitness+ v ČR je také možnost streamovat tréninky na AirPlay 2 televize.

Zdroje: apple.com, macrumors.com, 9to5mac.com

Exit mobile version